Operatorul de telefonie mobila Orange a anuntat luni atingerea pragului de 10 milioane de clienti pe piata din Romania (numarul de SIM-uri active), se arata intr-un comunicat de presa al companiei. La sfarsitul anului trecut, Orange anuntase o crestere de 22% a bazei de clienti, pana la 9,8 milioane. Pentru acest an, Orange si-a propus continuarea investitiilor in dezvoltarea serviciilor de date mobile si marirea vitezei de transfer a datelor pana la 14,4 Mbps.

Conform datelor operatorului de telefonie, numarul clientilor Orange a crescut cu peste cinci milioane.

„10 milioane de clienti, adica aproape jumatate din populatia Romaniei, este o realizare extraordinara pentru Orange, care ne bucura si ne responsabilizeaza in acelasi timp. Dorim sa multumim clientilor nostri pentru increderea in brandul Orange si sa le oferim in continuare cele mai bune servicii, fie ca sunt clienti persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii sau mari companii”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Anul trecut, Orange a extins reteaua de broadband mobil, in prezent serviciile de acces mobil la internet la viteze 3G+ avand viteze de pana la 7,2 Mbps pentru downlod si 1,46 Mbps pentru upload. Operatorul promite ca in acest an va continua investitiile in dezvoltarea serviciilor de date mobile si va mari viteza de transfer al datelor pana la 14,4 Mbps. Orange dispune in prezent de o retea de 76 de magazine proprii si aproape 1.000 de magazine partenere.

In 2007, veniturile Orange Romania au depasit 1,233 miliarde de euro, cu 24% mai mult decat in 2006. La inceputul lunii februarie, operatorul anunta ca in 2007 numarul clientilor broadband a atins pragul de un milion, in crestere cu 164% fata de sfarsitul anului 2006.

Pe piata de telefonie mobila din Romania mai activeaza Vodafone, care la finele anului trecut detinea peste 8,8 milioane clienti, Cosmote cu trei milioane de clienti si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu 500.000 de abonati.