Digi/RCS&RDS în parteneriat cu Citymesh NV, parte a grupului IT Cegeka, a câștigat drepturi pentru utilizarea de frecvențe mobile în Belgia, ca urmare a participării la licitația organizată de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații (BIPT), a anunțat marți grupul controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari.

Digi intra pe piața 5G din BelgiaFoto: Digi Communications

Obținerea frecvențelor mobile în Belgia face parte din strategia grupului Digi de a-și extinde operațiunile pe piețele din Europa de Vest, spune compania.

RCS&RDS și Citymesh vor plăti peste 114 milioane de euro pentru utilizarea frecvențelor în Belgia

Autoritatea care reglementează serviciile de telecomunicații din Belgia a oferit asocierii dintre cele două societăți, drepturile de utilizare a frecvențelor în benzile de 700 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz și 3600 MHz, ceea ce va le permite să construiască o nouă (a patra) rețea de comunicații mobile. Prețul total pe care părțile îl vor plăti este de 114.330 milioane euro, sumă ce va fi achitată pe parcursul perioadei de utilizare a drepturilor de frecvență.

  • „După România, Spania, Italia și Portugalia (piață în care am câștigat spectru de frecvențe pentru un nou intrat în 2021), suntem încântați să începem pregătirea pentru construirea de rețele de nouă generație și pentru oferirea de servicii pentru clienții rezidențiali din Belgia.
  • Mai multe detalii vor fi anunțate mai târziu, în cursul acestui an. Suntem încrezători că, în curând, vom dezvolta rețele și servicii de cea mai înaltă calitate, la prețuri accesibile", a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte DIGI.

Drepturile de utilizare vor fi atribuite definitiv printr-o decizie care va fi luată de către BIPT în perioada următoare, se mai arată în comunicatul companiei.

625 de milioane de euro au intrat în luna ianuarie în conturile DIGI. Grupul a părăsit după 23 de ani piața din Ungaria

Aproximativ 625 milioane de euro au intrat luni, 3 ianuarie 2022, în conturile Digi/RCS&RDS, în contextul în care grupul controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari a anunțat finalizarea vânzării operațiunilor din Ungaria către operatorul 4iG. Finalizarea tranzacției a fost supusă unor condiții, inclusiv aprobării autorității de concurență din Ungaria.

Grupul DIGI/RCS&RDS se va extinde pe piața din Portugalia, după ce a câștigat în luna octombrie a anului 2021 mai multe frecvențe radio în cadrul unei licitații de spectru, se arată în cel mai recent raport financiar publicat pe bursă de DIGI. Raportul mai arată că în urma respingerii de a participa la licitația 5G din Ungaria, reclamațiile DIGI au ajuns la Curtea Europeană de Justiție.