​Vodafone România a demarat un proces de concediere colectivă care vizează peste 300 de posturi, în acest sens fiind notificată și Inspecția Muncii, au declarat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere companiei și vom reveni cu detalii imediat ce le vom primi.

Magazin VodafoneFoto: Vodafone Romania

UPDATE (22:51) În replică, Vodafone a confirmat că își remodelează structura organizațională și că va oferi asistență angajaților care vor fi afectați de aceste schimbări, fără a oferi detalii legate de concedieri.

  • „(..) Vodafone România are un plan strategic pentru următorii ani: creștere accelerată, tehnologii și soluții digitale dincolo de serviciile tradiționale. Am accelerat procesul de transformare pentru a deveni un furnizor de servicii digitale și de conectivitate de nouă generație.
  • Ca parte a acestei viziuni, Vodafone România își redefinește întregul model operațional și își remodelează structura organizațională pentru a deveni o companie mai rapidă, mai competitivă, centrată pe nevoile clienților. (..)
  • Acest proces de transformare este corect și transparent cu toți membrii organizației, Vodafone România respectând pe deplin legislația și oferind tot sprijinul și asistență deplină angajaților care sunt afectați de aceste schimbări.”, se arată într-o declarație mai lungă a companiei, care nu răspunde însă întrebărilor HotNews.ro.

Surse apropiate procesului de restructurare au mai precizat miercuri seara pentru HotNews.ro că „vor fi afectați de concedieri aproximativ 5% din totalul angajaților companiei.”

Datele de la Ministerul de Finanțe arată că la finele anului trecut numărul mediu de angajați ai Vodafone Românea depășea 3.700 de salariați.

===

Informații în premieră despre posibile plecări și concedieri care ar urma să aibă loc în Vodafone România au fost prezentate miercuri de revista Comunicații Mobile.

  • „De la 1 iulie, echipa de directori B2B, SOHO, Public Sector, Comunicare şi de Brand a Vodafone România a fost anunţată că va fi schimbată. (..)
  • Astfel, nume cunoscute precum Cristina Stăiculescu (Senior Corporate Communications Manager), Laura Barbu (Brand and Marketing Communication Director), Florian Georgescu (Head of Fixed), Natalia Chiriţescu (Medium and Large Enterprises Director) şi Marius Motofei (VBU Operations and Public Sector Director) vor părăsi compania britanică.
  • De asemenea, Alex Băloi (Director SOHO) va pleca din echipa Vodafone România de la 1 august, conform mesajelor adresate de conducerea companiei celor menţionaţi. Alte voci îngrijorate susţin că numărul total al persoanelor concediate se va ridica la 300. (..)
  • În acelaşi timp, surse din conducerea companiei ne-au confirmat că a fost concediată întreaga linie de directori aflată în subordinea Board-ului companiei, culmea, pe motivul accelerării afacerilor din România.”, a scris miercuri Comunicații Mobile.

Potrivit surselor HotNews.ro într-adevăr la mijloc este un proces de concediere colectivă, dar sunt și plecări din proprie inițiativă, în paralel cu acest proces de restructurare care va avea loc în companie.

Sursele HotNews.ro au mai precizat că plecarea lui Alex Băloi, director SOHO (Small Offices Home Offices), nu are nicio legătură cu acest proces de restructurare, fiind o simplă coincidență, în condițiile în care acesta va pleca în perioada următoare la o altă companie.

Vodafone România a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022 venituri din servicii de 764 milioane de euro, în scădere față de 801 milioane euro în anul fiscal anterior.

Baza de clienți a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022 și include clienții serviciilor mobile și fixe, precum și ai soluțiilor IoT.