Ministrul Comunicatiilor: Am intarziat, dar comisarul european nu a mentionat nimic despre continuarea sanctionarii Romaniei in privinta 112
Ministrul Comunicatiilor este optimist in privinta solutionarii problemelor legate de sistemul 112 si spune ca a convenit cu Viviane Reding, comisarul European pentru societatea informatiei si media, ca pana in vara acestui an, serviciul de localizare a apelurilor de urgenta sa fie disponibil in Romania.
"Acum doua saptamani a fost prima lectura a Ordonantei de Urgenta privind 112 si saptamana viitoare vom opera ultimele modificari si vom aproba tot ce inseamna detalii in aceasta privinta. Cu toate ca termenul pentru a pune in aplicare recomandarea Comisiei a fost luna februarie si am depasit un pic acest termen, eu spun ca saptamana viitoare, dupa aprobarea Ordonantei vom intra in linie dreapta.
Bineinteles ca va urma o perioada de punere in aplicare a prevederilor ordonantei, dar explicandu-i situatia exact, Viviane Reding a inteles si a spus ca ne sprijina pentru a incheia cat mai repede acest proces si a avea un serviciu 112 functional pentru toti cetatenii europeni care sunt in Romania si apeleaza la acest serviciu. Nu s-a impus niciun nou termen si nici nu s-a vorbit despre sanctionarea Romaniei. In privinta localizarii apelantului s-a discutat despre vara acestui an, ceea ce este un termen realizabil", a declarat joi Karoly Barboly.
Ministrul a mai anuntat ca joi a fost semnat si acordul de colaborare intre operatorii de telefonie mobila si STS, operatorul serviciului 112, privind localizarea apelantului care suna de pe telefonul mobil. Saptamana viitoare, dupa sedinta de Guvern, autoritatile romane vor instiinta Comisia Europeana in privinta aprobarii Ordonantei de Urgenta.
In luna ianuarie a acestui an, autoritatile romane au prezentat un plan de actiuni pentru buna functionare a sistemului 112 si au promis ca in februarie se va aproba si o Ordonanta de Urgenta prin care se va reglementa modul de solutionare a problemelor semnalate de Comisia Europeana. Ordonanta nu a fost inca aprobata.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
da' de povestea cu radiocomu care trebuie sa primeasca si el o licenta, pentru ca spectrul este al lor, ce a zis? sau nu i-ai explicat si ei?