Industria de telecomunicații va fi una dintre cele mai lovite industrii în urma modificărilor adoptate azi de Guvern la prețurile din energie și gaze naturale, care vor genera costuri suplimentare de 400 milioane de euro, au declarat pentru HotNews.ro surse din industria telecom.

Antene telecomFoto: Dreamstime.com

Industria de telecomunicatii e unul dintre marii consumatori, pentru că toate echipamentele care dau semnal de voce și internet sunt conectate la surse clasice. În cele mai multe din regiunile României nu pot să fie puse surse verzi de energie (panouri fotovoltaice) pentru că e nevoie de consum mare și constant.

Pana la Ordonanța de urgență adoptată în această seară de Guvern, industria de telecomunicații beneficia de plafonare, spun sursele.

Surse din piață spun că cei 400 de milioane euro erau prevăzuți pentru investiții în echipamente noi, extinderea semnalului și internetului de mare viteză în zonele rurale.

„Noile costuri suplimentare apărute peste noapte doar pentru curentul electric folosit pentru a ține Romania conectată la internet și telefonie fac neatractiva inclusiv viitoarea licitație 5G în contextul în care nu există nicio garanție că regulile aplicate investitorilor privați nu se schimbă, la propriu, peste noapte.”, au mai precizat aceleași surse pentru HotNews.ro.

Inclusiv Confederația Patronală Concordia, care reunește peste 2.000 de firme, a criticat joi faptul că Guvernul a adoptat un OUG care crește considerabil riscul ca la iarnă să avem probleme grave și cu costuri prea mari.

Sursa foto: Dreamstime.com.