Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta WIMAX, compania fiind interesata sa se extinda in acest domeniu ,a declarat joi, in cadrul conferintei de presa, presedintele France Telecom, Didier Lombard, citat de NewsIn. Ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely anunta la inceputul lunii februarie intr-un interviu pentru HotNews.ro ca pana la sfarsitul acestui an se va organiza licitatia pentru doua licente de WiMAX, serviciile urmand a fi furnizate abia in 2009.

"Achizitionarea acestei licente inseamna sporirea capacitatii de transmitere a datelor in retea si extinderea latimii de banda, iar Orange Romania doreste exact acest lucru", a declarat directorul general al Orange Romania, Richard Moat.

La sfarsitul lunii februarie a acestui an, Guvernul a aprobat o Ordonanta de urgenta prin care stabileste masurile de reorganizare a utilizarii spectrului radio in banda de frecvente 3600 – 3800 MHz, pas primordial in acordarea licentelor de WiMAX (tehnologie care permite oferirea de servicii de Internet wireless la viteze foarte mari). Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) care detine in prezent licenta pentru aceste frecvente este obligata ca in sase luni de la data intrarii in vigoare a acestui act normativ sa elibereze benzile necesare.

Ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely, a declarat recent pentru HotNews.ro, ca pana la sfarsitul lui 2008 se va organiza licitatia pentru doua licente de WiMAX, interesul fiind ca cei care vor castiga sa investeasca in primii 2-3 ani de activitate in proprotie de 20%-40% in infrastructura de comunicatii electronice in banda larga din mediul rural.