​Grupul DIGI/RCS&RDS, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a anunțat marți că se menține lider pe segmentul de portabilitate, cu 4,7 milioane de utilizatori de telefonie mobilă în România în trimestrul trei din acest an, în creștere anuală de 17%.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS

Operatorul a făcut marți și un anunț pe Bursa de Valori București legat de faptul că a câștigat noi drepturi de utilizare a frecvențelor radio în benzile de 2600 MHz și 3400-3800 MHz, în valoare de 45,5 milioane de euro.

  • „Aceasta va permite RCS&RDS să continue dezvoltarea serviciilor de comunicații digitale inovatoare și implementarea de noi tehnologii, prin asigurarea conectivității de bandă largă la nivelul tuturor sectoarelor economice și sociale, la aceleași tarife accesibile”, se arată în anunțul DIGI pe bursă.

VEZI AICI ANUNȚUL INTEGRAL PE BVB

Rezultatele Digi în trimestrul trei din 2022: Venituri și clienți

Veniturile consolidate ale grupului au crescut cu 19%, până la un total de 385 milioane de euro, iar EBITDA ajustată a marcat o creștere de 6,4%, de la an la an, până la 127 milioane de euro.

În România, DIGI spune că are peste 15,1 milioane de conturi de clienți (RGU) care au unul sau mai multe servicii de telefonie fixă, mobilă, internet și TV, în creștere cu 9,8% față de anul precedent.

  • „Ne-am menținut poziția de lider pe segmentul de portabilitate, astfel, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 17%, de la an la an, ajungând la un total de 4,7 milioane. Numărul utilizatorilor de servicii fixe s-a majorat în trimestrul al treilea, grație extinderii bazei de clienți de televiziune cu plată, cărora li s-au adăugat 0.3 milioane de utilizatori, și a creșterii segmentului de servicii de bandă largă, cu 11%, până la un total de 4,1 milioane.”, se arată în comunicatul companiei.

Operațiunile din Spania au generat o creștere de 35% a veniturilor, ajungând la 128 de milioane de euro. Rezultatele pozitive au fost determinate de majorarea cu 29% a numărului de utilizatori de telefonie mobilă și de creșterea cu 90% a serviciilor în bandă largă. Astfel, utilizatorii de servicii mobile au depășit 3,6 milioane, în timp ce segmentul de bandă largă a atins 746 de mii de RGU.

Filiala DIGI din Italia a obținut rezultate notabile, ca urmare a majorării numărului de utilizatori de telefonie mobilă, acesta ridicându-se la 359 de mii. Valoarea vânzărilor a depășit 7,1 milioane de Euro, în creștere cu 15%, de la an la an.

Rezultatele licitației 5G: Cât vor plăti statului Orange, Vodafone și RCS&RDS

În lipsa participării Telekom Mobile la licitația 5G, Orange, Vodafone și RCS&RDS vor plăti statului 432,6 milioane de euro pentru utilizarea de noi frecvențe de spectru radio, „un rezultat bun în actualul context macroeconomic și politic”, a precizat marți Vlad Stoica, președintele autorității de reglementare în comunicații (ANCOM). Statul a scos la vânzare spectru de aproape 700 milioane de euro.