Vodafone Romania a anuntat marti marirea vitezei internetului mobil pana la 7,2 Mbps si introducerea optiunii High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA), care permite ridicarea vitezei de transmitere date(upload) pana la 1,44 Mbps, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. In roaming, serviciile Vodafone 3G broadband sunt disponibile in 26 tari, prin 33 de operatori.

„Incepand de astazi, Vodafone Romania ridica viteza Internetului mobil la 7,2 Mbps si lanseaza optiunea HSUPA, in intreaga acoperire a retelei 3G. Serviciile 3G broadband 7,2 Mbps si HSUPA sunt acum disponibile intr-un numar total de 355 de localitati, pentru 45% din populatia tarii. Aceasta lansare este insotita de noi oferte de date mobile, precum si de 2 noi modele de laptop-uri, Toshiba si Dell, disponibile la pachet cu abonamente de date mobile. Suntem increzatori ca noile oferte raspund cererii in crestere pentru serviciile de Internet mobil oferite de Vodafone Romania, mai ales dupa succesul fara precedent inregistrat de pachetele cu trafic nelimitat, recent lansate”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Potrivit informatiilor operatorului de telefonie mobila, reteaua 3G/HSDPA a Vodafone Romania s-a extins in aceasta luna cu 123 de noi localitati, ajungand la un numar total de 355 de localitati, dintre care 79 de orase mari, toate statiunile de pe litoral si peste 25 de statiuni montane, acoperind 45% din populatia Romaniei.

Operatorul a anuntat de asemenea ca serviciile 3G broadband - HSDPA sunt disponibile si in roaming, in 26 de tari/teritorii, prin 33 de operatori: Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Austria, Bulgaria, Finlanda, Ungaria, Hong Kong, Elvetia, Olanda, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Danemarca, Croatia, Israel, Noua Zeelanda, Japonia, Luxemburg, Suedia, SUA si Malta.

Incepand cu 15 aprilie 2008, operatorul promite ca va reduce tarifele serviciilor de date mobile in roaming cu pana la 67%, pentru abonamentele de date cu trafic inclus. Vodafone Romania a mai anuntat ca in aceasta luna a incheiat migrarea retelelor sale 2G si 3G catre o platforma comuna bazata in totalitate pe Protocol Internet, ingloband standardele de ultima ora ale industriei de telecomunicatii. Noua platforma este unica in Romania si permite interoperabilitatea solutiilor de la diversi furnizori, precum si evolutia catre tehnologiile viitorului, cum sunt LTE, Wimax.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc, este al doilea operator de telefonie mobila din Romania in functie de numarul de clienti. La sfarsitul anului trecut, Vodafone Romania avea peste 8,8 milioane clienti.