Premierul Nicolae Ciucă l-a numit luni în funcția de secretar general adjunct al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) pe Bogdan-Ionel Floricel, un fost ofițer SRI cu peste 12 ani de activitate la Fisc, potrivit G4Media.ro. Șeful ADR, Dragoș Vlad, a precizat pentru HotNews.ro că autoritatea are nevoie de expertiza sa pe partea administrativă.

Dragos Vlad, presedintele ADR, și Sebastian Burduja, ministrul DigitalizariiFoto: AGERPRES

Până la această numire, Bogdan-Ionel Floricel era șef al Serviciului de monitorizare a PNRR din cadrul Autorității pentru Digitalizarea României, se arată în decizia semnată în 13 februarie de premierul Ciucă.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul Român de Informații (SRI) vor administra cloud-ul privat guvernamental - platforma IT care va găzdui sistemele informatice ale instituțiilor publice centrale și va furniza servicii electronice către populație, platformă care dispune de o finanțare de peste 560 milioane de euro din PNRR.

G4Media.ro a scris marți că potrivit CV-ului public al acestuia, Bogdan-Ionel Floricel este absolvent al Academiei Naționale de Informații și fost ofițer SRI specializat în combaterea criminalității transfrontaliere la Unitatea Militară 0964 din București în perioada 2000 – 2007.

Din 2007 el a început o carieră în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), mai întâi ca șef al serviciului de informații clasificate, apoi ca șef la Serviciul Resurse Umane și secretar general adjunct.

Guvernul și Ministerul Digitalizării nu au dorit să comenteze oficial aceste informații, singurul care a vrut să spună ceva, fără a comenta trecutul la SRI, fiind președintele ADR:

  • „Bogdan-Ionel Floricel este o persoană cu o solidă experiență în administrația publică de la nivel central și care va putea contribui la consolidarea instituțională.
  • Acesta are calitatea de înalt funcționar public, a lucrat o perioadă îndelungată la ANAF, iar instituția are nevoie de expertiza sa în ceea ce privește operaționalizarea și eficientizarea administrativă.
  • Bogdan-Ionel Floricel va coordona, în calitate de secretar general adjunct, buna funcționare a departamentelor economic și administrativ, în conformitate cu atribuțiile legale și cu normele interne ale Autorității pentru Digitalizarea României.”, a declarat marți pentru HotNews.ro Dragoș Vlad, președintele ADR.

În declarația de avere din 11 mai 2022, în care sunt raportate veniturile din anul 2021, Bogdan-Ionel Floricel a declarat că a încasat venituri salariale de 114.274 de lei de la ANAF, ca director general adjunct, încă 252.542 de lei ca membru în Consilul de Administrație al Eximbank și 29.122 de lei ca membru în consiliul de administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

VEZI AICI DECLARAȚIA DE AVERE A LUI BOGDAN-IOAN FLORICEL