​Telekom Mobile, operatorul de servicii mobile păstrat de grupul elen OTE după vânzarea operațiunilor fixe către Orange, a anunțat vineri numirea lui Florin Petolea, în funcția de director de tehnologie, acesta urmând să raporteze direct către CEO-ul companiei.

Logo Telekom Mobile, BucurestiFoto: LCVA / Dreamstime.com

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul telecomunicațiilor, atât în România, cât și în străinătate, Florin Petolea va fi responsabil de coordonarea tuturor activităților legate de rețeaua mobilă, IT și RPA (Robotic process automation).

  • "Sunt convins că vasta sa expertiză în industria telecom, pasiunea sa pentru tehnologie și informație, precum și cunoștințele sale solide despre companie vor contribui la consolidarea obiectivului nostru fundamental de îmbunătățire a experienței clienților și vor facilita simplificarea domeniului IT", a declarat Babis Mazarakis, Chairman of the Board of Directors, Acting Chief Executive Officer.

Înainte de a se alătura Telekom Mobile, a fost consultant de strategie și Network Rollout Director pentru Telekom Romania Communications SA (2014-2022). Între 2014 și 2016, Florin Petolea a fost CEO al NextGen Communications, o subsidiară a Telekom Romania.

Anterior și-a început cariera la Alcatel Lucent, unde a deținut mai multe funcții de conducere atât în România, cât și în străinătate, în perioada 2012-2014 ocupând poziția de Country Senior Officer și Managing Direct al companiei. Florin Petolea deține o diploma de master în Telecomunicații și un MBA la OUBS Marea Britanie.

Ce afaceri și câți clienți avea Telekom Mobile în primul trimestru din 2023

Telekom Romania Mobile înregistra 4,06 milioane de clienți (abonați și utilizatori de cartele preplătite) la sfârșitul primului trimestru din 2023, cu 6,3% mai mult față de aceeași perioadă din 2022, reprezentând o creștere netă de peste 240.000 de utilizatori.

La sfârșitul primului trimestru din 2023, Telekom Romania Mobile avea 1,86 milioane de abonați (în creștere cu 6,2% față de anul precedent) și 2,21 milioane de utilizatori prepaid (în creștere cu 6,4% față de anul precedent).

EBITDA ajustată a fost de 3,5 milioane de euro, relativ stabilă față de anul precedent (excluzând creșterea costurilor cu energia și impactul MVNO).

La finalul primului trimestru din 2023, Telekom Romania Mobile a înregistrat venituri totale de 69 de milioane de euro, ușor sub nivelul anului precedent, cu aproximativ 2%, excluzând reducerea tarifelor apelurilor de terminare în rețea și impactul MVNO.

Sursa foto: LCVA / Dreamstime.com