Digi/RCS&RDS a înregistrat în primul trimestru din acest an venituri de peste 244,8 milioane de euro în România, în creștere cu 3,7% față de perioada similară a anului trecut. Compania a raportat creșteri de abonați pe toate categoriile de servicii, singurele scăderi fiind pe telefonia fixă.

Sediul RCS&RDSFoto: RCS & RDS
  • „Creșterea veniturilor din România a fost determinată de cresterea numărului de RGU (contracte de servicii) pentru servicii de telecomunicații mobile, internet și date fixe și de televiziune, in principal prin crestere organica. ARPU (venitul mediu pe utilizator) în Romania a fost impactat de scăderea tarifelor de terminare a apelurilor mobile, cât și de mixul pachetelor de abonamente.”, se arată în raportul publicat pe bursă de DIGI.

Operatorul a ajuns la peste 5,1 milioane de abonați la serviciile de televiziune prin cablu și DTH, în creștere cu aproximativ 6,2% față de primul trimestru din 2022.

Pe segmentul de internet fix a ajuns la aproximativ 4,3 milioane de contracte, în creștere cu aproximativ 11,2% față de perioada similară a anului trecut.

Pe segmentul telecomunicațiilor mobile, RCS&RDS a ajuns la peste 5,1 milioane de utilizatori la 31 martie 2023, în creștere cu circa 19,1% față de perioada similară a anului trecut.

Singurele scăderi sunt pe segmentul de telefonie fixă, unde operatorul a ajuns la aproximativ 922.000 utilizatori la 31 martie 2023, o scădere de aproximativ 4,9% față de perioada similară a anului trecut, ca urmare a tendinței generale de a migra de la telefonía fixă la serviciile de telecomunicații mobile.

Operațiunile din Spania au înregistrat o nouă performanță remarcabilă datorită creșterii numărului utilizatorilor de servicii fixe (internet fix și telefonie fixă) cu 68% față de perioada similară a anului precedent, până la 1,3 milioane de RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut semnificativ, cu 26% și a atins un total de 4,0 milioane RGU.

Subsidiarele Grupului din Portugalia și Belgia (în asociere cu Citymesh NV) sunt în proces de dezvoltare a infrastructurii în vederea lansării serviciilor de comunicații în viitor.