Distribuitorul exclusiv al iPhone in Germania, T-Mobile, a scazut pretul modelului iPhone cu memorie de 8 gigabyte de la 399 euro cu abonament pana la 99 euro cu abonament, inaintea asteptatei lansari a noului model iPhone 3G, titreaza Reuters. Se asteapta ca Apple sa lanseze un nou model iPhone care sa includa tehnologia 3G, spre sfarsitul trimestrului trei al acestui an.

Divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom, T-Mobile, a postat vineri pe site-ul propriu o oferta valabila in perioada 7 aprilie - 30 iunie, prin care anunta ca modelul iPhone cu memorie de 8 gigabyte se poate vinde la pretul de 99 euro (155 dolari) impreuna cu un abonament pe doi ani in valoare de 89 euro pe luna.

Pretul versiunii de 16 gigabyte a iPhone va fi in continuare de 499 euro, la pachet cu un abonament pe doi ani al carui cost este de 49 euro pe luna. In piata se asteapta ca Apple sa lanseze spre sfarsitul trimestrului trei al acestui an un nou model bazat pe tehnologia 3G.

Analistii Bancii America estimeaza ca Apple va produce circa opt milioane de dispozitive iPhone in trimestrul trei al acestui an, in timp ce producatorul american a mentionat ca estimeaza vanzarea a 10 milioane de unitati pana la sfarsitul lui 2008.

Nu in cele din urma, Deutsche Telekom a anuntat la finele lunii ianuarie ca de la inceputul lunii noiembrie cand a inceput comercializarea acestui telefon in Germania a vandut 70.000 de dispozitive, dar nu a mai oferit recent nici o alta informatie.