Vodafone a anuntat marti, printr-un comunicat de presa, ca a semnat un acord cu Apple pentru distribuirea iPhone in zece tari pana la sfarsitul anului. Este vorba de Grecia, Italia, Portugalia, Republica Ceha, Turcia, Africa de Sud, Australia, Egipt, India si Noua Zeelanda.

iPhone va functiona in reteaua operatorului britanic, fara a preciza daca vor exista cazuri in care telefoanele vor fi vandute si deblocate, pentru a putea fi utilizate si in alte retele. Intrebati de AFP despre aceasta posibilitate, reprezentantii companiei nu au dorit sa faca niciun comentariu.

Vodafone n-a dezvaluit conditiile financiare ale acordului cu Apple si nici pretul de vanzare prevazut pentru cele zece piete in care va fi vandut.

iPhone a fost lansat in iunie 2007 si este disponibil in sase tari: SUA, Marea Britanie, Germania, Franta, Irlanda si Austria.

Pana in acest moment Apple a vandut 5,5 milioane de telefoane si spera ca vanzarile sa ajunga - de la lansare pana la sfarsitul acestui an - la 10 milioane de unitati.

Vodafone - care are 250 de milioane de clienti in intreaga lume - este al treilea operator mondial dupa valoarea bursiera, in urma China Mobil si AT&T.

Compania britanica nu a putut preciza, pentru HotNews.ro, cand iPhone va fi diponibil si in Romania.