Arun Sarin, CEO Vodafone, l-a insarcinat pe seful diviziei de achizitii sa studieze oportunitatea cumpararii companiei MTN, cel mai mare operator de telefonie mobila din Africa, anunta Times in editia sa de duminica. Informatia apare la citeva zile dupa ce in piata telecom au aparut zvonuri privind intentia actionarilor MTN de a vinde pachetul majoritar catre Bharti Airtel, din India.

Potrivit Times, oferta Vodafone s-ar putea ridica la 20 de miliarde de lire sterline (peste 25 de miliarde de euro).

Daca afacerea se va realiza, ar reprezenta o uriasa oportunitate pentru Vodafone de a intra pe piata africana, in plina expansiune. In acest moment, MTN are 68 de milioane de clienti in 21 de tari din Africa si Orientul Mijlociu, cei mai multi fiind in Africa de Sud, Nigeria si Iran.

Surse din companie au declarat sub protectia anonimatului ca operatiunea este in faza incipienta, dar interesul Vodafone pentru piata africana este major. Un motiv in plus pentru tintirea acestei piete este posibilitatea ca jucatorii din telefonia mobila sa le ofere clientilor servicii de transfer de bani, dat fiind ca cei mai multi dintre locuitorii continentului nu au conturi bancare.