Acordul dintre statul elen si Deutsche Telekom privind OTE intra in dezbatere parlamentara saptamana viitoare
"Acordul va fi prezentat Parlamentului in cateva zile, nu vor exista surprize", a declarat ministrul elen la finalul unei intalniri cu comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding.
Potrivit acordului, ambele parti vor urma sa detina cate 25% plus o actiune din OTE si vor avea cate cinci membri in echipa de conducere a OTE. Directorul executiv va fi numit de DT, dar statul elen va avea dreptul de veto asupra a cel mult doi candidati. Statul va lua pe 3% din OTE 442,3 milioane euro.
Tranzactia ar insa nevoie de aprobarea Parlamentului, unde conservatorii, aflati la putere, au o majoritate fragila de 151 deputati din totalul celor 300 de alesi, in contextul in care partidele de opozitie si sindicatele se opun tranzactiei. Potrivit acestora, acordul nu este in interesul national si va conduce la preturi mai mari la serviciile oferite si la disponibilizari.
Comisarul european a tinut sa precizeze vineri, ca acorduri precum cel din Grecia, prin care doua grupuri de telecomunicatii decid sa-si uneasca fortele nu sunt singulare in Europa.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid