Andy Rubin, seful proiectului Android in cadrul Google, a facut joi prima prezentare publica a unui telefon mobil cu sistem de operare Android, in cadrul unei conferinte a dezvoltatorilor in San Francisco, scrie Times Online. Demonstratia, facuta pe un telefon cu touch screen, permite deschiderea telefonului prin desenarea unei forme secrete pe ecran.

Rubin a mentionat ca Android va functiona la fel de bine si pe alte terminale si a anuntat ca primele telefoane cu Android vor fi lansate pe piata in a doua jumatate a acestui an.

Terminalul prezentat de Rubin se deschide prin desenarea pe ecran a unei forme stiute numai de proprietarul telefonului si dispune printre altele, de un instrument de marire a imaginii, util pentru vizualizarea paginilor web pe telefoanele mobile cu ecrane mai mici si o versiune pentru telefonul mobil a jocului Pac Man.

Andy Rubin nu a anuntat data exacta a lansarii pe piata a unui astfel de telefon, dar a precizat ca primele telefoane bazate pe sistemul de operare Android de la Google vor fi lansate in a doua jumatate a acestui an.

Google nu va produce telefoane cu Android, dar a ajutat la dezvoltarea softului, care va fi instalat de catre producatori pe telefoanele mobile. Samsung, HTC, LG Electronics si Motorola sunt cateva dintre companiile, care au anuntat ca vor produce telefoane care vor rula pe platforma Android.

Ajutand la producerea unui terminal care va facilita accesarea Internetului, Google tinteste piata publicitatii online pe telefoanele mobile. In Vestul Europei, costurile aferente publicitatii pe dispozitivele mobile sunt asteptate sa creasca pana la 1,5 miliarde dolari in acest an.

Prima demonstratie cu un telefon cu sistem de operare Android