Noul telefon iPhone cu tehnologia 3G va avea un pret de plecare de 199 dolari pentru varianta de 8 GB si de 299 dolari pentru versiunea de 16 GB si va fi comercializat incepand cu 11 iulie in 22 de tari, a anuntat luni Steve Jobs, seful Apple. Este vorba de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zealanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia. Apple promite ca iPhone 3G va fi prezent in peste 70 de tari pana la sfarsitul acestui an, inclusiv in Romania.

La noi, iPhone va fi comercializat oficial in acest an de Orange.

"La exact un an de la lansarea iPhone, lansam noul iPhone 3G, care este de doua ori mai rapid, la jumatate de pret", a declarat luni Steve Jobs, in cadrul conferintei anuale WWDC (Worldwide Developers Conference).

Noul iPhone, care va fi disponibil in doua variante de culori, respectiv alb si negru, descarca paginile de Internet de circa 2,8 ori mai repede decat generatia anterioara, potrivit sefului Apple, citat de Reuters.

In SUA, iPhone 3G necesita un nou abonament pe doi ani la AT&T

iPhone 3G dispune de un sistem GPS si utilizeaza tehnologia HSDPA, un protocol folosit in tehnologia 3G care permite descarcarea de doua ori mai rapida a paginilor de internet in retelele 3G decat in cele 2G EDGE, precum si un nou serviciu, "MobileMe", similar serviciului Exchange de la Microsoft. Durata de viata a bateriei va permite 5 ore de conversatie 3G, cautarea pe internet intre 5 si 6 ore, in timp ce pentru playbackul video si audio, durata de viata a bateriei este de 7 ore si respectiv 24 ore.

Potrivit informatiilor Apple, in Statele Unite ale Americii, iPhone 3G se va vinde la preturile anuntate numai impreuna cu un nou abonament pe doi ani de zile la AT&T, distribuitorul exclusiv de pe piata americana.

Steve Jobs prezentand noul iPhone cu 3G