Orange Romania va reduce incepand din 16 iunie atat pentru clientii cu abonament, cat si pentru utilizatorii PrePay, tarifele standard pentru traficul de date in roaming, a anuntat miercuri operatorul. Astfel, pentru retelele preferate tariful scade de la 5 euro/MB la 4 euro/MB, iar pentru celelalte retele din Uniunea Europeana se va aplica tariful unic de 5 euro/MB, fata de pana la 9 euro/MB anterior. Doar pentru abonati, Orange promite reducerea cu pana la 80% a tarifelor lunare la roamingul de date si cu pana la 74% la apelurile in roaming, pentru optiunea Favourite Countries.

Tarife la internetul in roaming cu pana la 80% mai mici

Pentru abonati, operatorul de telefonie mobila a anuntat ca accesarea internetului in roaming va fi taxata cu pana la 80% mai putin. Astfel, cu optiunea Travel Data Monthly abonatii pot alege pachetul de date de 10 MB, 25 MB sau 60 MB care va costa 20 euro/luna, 40 euro/luna si respectiv 60 euro/luna (tarifele nu includ TVA).

In prezent, tarifele la roamingul de date Orange sunt de 40 euro/luna pentru 10 MB, 70 euro/luna pentru 20MB si 160 euro/luna pentru 50 MB (tarifele nu includ TVA).

Operatorul a mai anuntat miercuri o noua optiune, pentru cei care au nevoie de internet intr-o anumita zi. Numita Travel Data Daily, optiunea ofera celor care calatoresc in Uniunea Europeana 60 MB de trafic inclus, valabil timp de o zi, cu 15 euro.

In privinta apelurilor in roaming, Orange spune ca abonatii care aleg optiunea Favourite Countries vor avea tarife cu pana la 74% mai mici comparativ cu tarifele standard pentru apelurile in roaming si de pana la 62% pentru apelurile internationale. Clientii pot alege una sau mai multe tari favorite din Uniunea Europeana, Elvetia, Moldova, China, Israel, Liban si Turcia.

Orange Romania a depasit, la sfarsitul primului trimestru al acestui an, pragul de 10 milioane clienti (n.r. cartele SIM active), in timp ce veniturile au crescut cu 8,4% pana la 307 milioane euro. Directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat, estimeaza ca in acest an compania va ajunge la 10,7 milioane clienti.