Abonatii Cosmote Romania pot efectua convorbiri internationale in Europa, Statele Unite ale Americii, Canada si Israel la tarife mai mici cu 50%, prin activarea unei extraoptiuni disponibile pentru 1,5 euro pe luna (fara TVA), a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Potrivit datelor Cosmote, tariful pentru un apel in retele fixe din Europa scade de la 0,30 euro pe minut la 0,15 euro pe minut, iar cel pentru apelurile catre retelele mobile scade de la 0,45 euro pe minut la 0,23 euro pe minut.

"Tariful pentru un apel in retele fixe din Europa si retele fixe si mobile din SUA, Canada, Israel se reduce de la 0,30 de euro/minut la 0,15 euro/minut. In acelasi timp, prin activarea noii extraoptiuni, tarifele sunt reduse la numai 0,23 de euro/minut pentru apelurile catre retele mobile din Europa, in loc de 0,45 euro/minut. Tarifele mentionate nu contin TVA", se arata in comunicatul Cosmote.

Cosmote este in prezent al treilea operator de telefonie mobila in functie de numarul de utilizatori (n.r. carduri SIM active) din Romania, dupa Orange si Vodafone, cu 4,2 milioane utilizatori, la sfarsitul primului trimestru din 2008.

In primele trei luni ale acestui an, Cosmote Romania a inregistrat pierderi operationale inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 7,7 milioane euro, in scadere cu 26,9% fata de pierderile de 10,5 milioane euro inregistrate in perioada similara din 2007. Operatorul tinteste un EBITDA pozitiv pentru acest an si profit in 2009.