T-Mobile, divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom si distribuitorul exclusiv al iPhone pe piata din Germania, va comercializa versiunea de 8 GB a noului iPhone 3G produs de Apple la pretul de un euro (1,54 dolari) impreuna cu un abonament lunar de 69 euro, a anuntat luni operatorul, potrivit Reuters. In Statele Unite ale Americii, Apple a anuntat ca acelasi telefon va costa 199 dolari impreuna cu un nou abonament pe doi ani de zile la AT&T, distribuitorul exclusiv de pe piata americana.

Potrivit Reuters, Apple intentioneaza sa castige mai multi clienti prin lansarea noului model iPhone compatibil 3G in peste 70 de tari, decat a reusit sa obtina gratie vechiului iPhone, partial si datorita faptului ca a renuntat la a mai solicita operatorilor un procent din veniturile generate de convorbirile efectuate de catre clientii iPhone.

De asemenea, operatori precum T-Mobile au in prezent un interes mai mare in a subventiona costul iPhone in schimbul unor contracte mai profitabile, sustine Reuters.

T-Mobile va vinde iPhone 3G in versiunea cu 8 GB memorie la preturi cuprinse intre un euro si 169,95 euro, impreuna cu un abonament a carui valoare variaza.

Versiunea de 16 GB a iPhone 3G va avea un pret de pornire de 19,95 euro impreuna cu un contract in valoare de 89 euro pe luna, putand ajunge pana la 249,95 euro la pachet cu un abonament de minim 29 euro pe luna.

Daca Reuters nu precizeaza durata contractului, Bloomberg anunta ca pretul de un euro al iPhone 3G vine la pachet cu un abonament lunar de 69 euro pe o durata de doi ani.

Pe 9 iunie, seful Apple Steve Jobs a anuntat ca noul iPhone compatibil 3G va avea un pret de plecare de 199 dolari pentru varianta de 8 GB si de 299 dolari pentru versiunea de 16 GB si va fi comercializat incepand cu 11 iulie in 22 de tari. La aceste preturi, insa, iPhone 3G necesita, cel putin in cazul Statelor Unite ale Americii, un nou abonament pe doi ani de zile la AT&T, distribuitorul exclusiv de pe piata americana.

Apple a promis ca iPhone 3G va fi prezent in peste 70 de tari pana la sfarsitul acestui an, inclusiv in Romania, unde telefonul va fi comercializat oficial de Orange.