Apple a anuntat ca a vandut pe plan mondial un milion de exemplare din noua generatie iPhone care se vinde in 21 de tari si a starnit un interes extrem, facandu-i pe multi sa stea ore bune la cozi, scrie Reuters. Multe magazine si-au terminat stocurile din prima zi, insa chiar si la doua zile dupa lansare mai erau cozi de sute de oameni la magazinele de top.

Prima generatie iPhone, lansata anul trecut in iunie doar in SUA, si-a gasit 270.000 de cumparatori in primele doua zile. Pragul de un milion a fost atins la mai bine de doua luni, la inceput de septembrie.

"iPhone 3G a avut un week-end de deschidere extraordinar", a spus Steve Jobs, CEO Apple. "Ne-au trebuit 74 de zile ca sa vindem un milion de unitati din vechiul iPhone, deci noul iPhone cu 3G a luat un start excelent", mai spune Jobs.

Lansarea din SUA a fost umbrita de probleme cu activarea, iar destui cumparatori au parasit nervosi magazinele din cauza ca nu-si puteau folosi noile telefoane, chiar si dupa ce statusera ore bune la coada, mai noteaza Reuters.

AT&T Inc, singurul operator agreat de Apple pentru iPhone in SUA, a pus problemele de sincronizare dintre iPhone si magazinul online de muzica iTunes al Apple, pe seama numarului urias de oameni care au incercat sa se conecteze simultan.

Jumatate din cei 187 parteneri de retail ai Apple din SUA si-au epuizat stocurile noaptea trecuta, iar AT&T Inc a spus ca aproape toate cele 2.000 de magazine au ramas fara telefoane iPhone. In plus, operatorii parteneri ai Apple din Germania, Canada, SUA si Japonia spun ca magazinele au ramas fara "provizii" inca din prima zi.

La magazinul Apple de pe Fifth Avenue din New York, singurul exclusiv deschis non-stop, era o coada de 400 de persoane duminica. Telefonul iPhone cu tehnologia 3G are doua variante de 8 GB si de 16 GB. Este disponibil cu carcasa de culoare neagra si cu alb, iar in SUA cel mai bine s-a vandut modelul negru de 16 GB.