Orange va aduce in Romania noul telefon iPhone 3G produs de Apple pe data de 22 august, a anuntat miercuri operatorul. Noul telefon, care permite navigarea pe Internet la viteze de doua ori mai mari decat in cazul modelului precedent iPhone, va incepe a fi comercializat pe 22 august, la ora 00:00, in sase magazine Orange din Bucuresti, Iasi, Cluj, Brasov, Timisoara si Constanta. Incepand de pe data de 7 august, clientii isi pot inregistra online pre-comanda pe site-ul operatorului. Orange nu a oferit insa informatii despre tarife, precizand doar ca acestea vor fi anuntate in curand.

iPhone 3G imbina toate caracteristicile modelului anterior iPhone cu capabilitatile retelei 3G, care permite viteze de doua ori mai mari decat in cazul modelului precedent, are GPS incorporat pentru utilizarea serviciilor mobile de localizare si software-ul iPhone 2.0 care include accesul la Microsoft Exchange ActiveSync si ruleaza sute de aplicatii ale altor dezvoltatori, disponibile prin noul App Store.

"Suntem incantati ca suntem singurul operator care aduce in Romania iPhone 3G. Datorita retelei broadband extinse care permite transferul datelor la viteze 3G/HSDPA, clientii Orange din Romania vor avea posibilitatea sa se bucure de o experienta completa iPhone 3G incepand din data de 22 august”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Nicio informatie despre pret si abonamente

Lansarea iPhone 3G va avea loc la data mentionata, la orele 00:00, in Orange concept store din Bucuresti si magazinele Orange din Iasi (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Brasov (St. Muresenilor), Timisoara (Bd. Republicii) si Constanta (sos. stefan cel Mare).

Operatorul nu a oferit insa nicio informatie despre pretul terminalului, precizand doar ca "mai multe detalii referitoare la tarife si disponibilitatea terminalului vor fi anuntate in curand".

Telefonul iPhone cu tehnologia 3G a inceput sa fie comercializat de pe data de 11 iulie in doua variante de 8 GB si de 16 GB in 22 tari. Este vorba de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zealanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia si Elvetia. Romania face parte din cele peste 70 de tari in care Apple a promis ca va vinde noul telefon pana la sfarsitul acestui an.