Cosmote Romania a investit pana in prezent 22 milioane euro pentru extinderea si dezvoltarea retelei GSM in judetul Cluj, asigurand in prezent o acoperire de 98% la nivelul acestui judet, a anuntat miercuri operatorul de telefonie mobila. Pana la sfarsitul acestui an, totalul investitiilor pentru aceasta zona va depasi 36 milioane euro, a mai precizat operatorul.

Anul trecut, Cosmote a investit peste 201 milioane euro pe piata din Romania, investitiile in infrastructura retelei avand cea mai mare pondere. Operatorul isi distribuie serviciile si produsele prin 15 magazine in municipiul Cluj-Napoca si 24 de locatii in intregul judet, atat prin intermediul magazinelor proprii cat si ale partenerilor sai Germanos, Romtelecom, Internity si alti dealeri independenti.

Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila in functie de numarul de utilizatori (n.r. carduri SIM active) din Romania, cu 4,2 milioane utilizatori, a inregistrat in primul trimestru al acestui an pierderi operationale inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 7,7 milioane euro, in scadere cu 26,9% fata de pierderile de 10,5 milioane euro inregistrate in perioada similara din 2007. Operatorul tinteste un EBITDA pozitiv pentru acest an si profit in 2009.