Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa, a inregistrat o scadere de 35% a profitului net aferent trimestrului doi din acest an, pe fondul aprecierii euro, dar si a pierderii de clienti pe segmentul telefoniei fixe, titreaza Bloomberg. Deutsche Telekom a inregistrat in perioada mentionata un profit net de 394 milioane euro, fata de 604 milioane euro in trimestrul similar din 2007, dar si-a pastrat estimarile de profit pentru acest an.

Vanzarile grupului german de telecomunicatii au scazut cu 2,9% pana la 15,13 miliarde euro. Potrivit Bloomberg, faptul ca DT pierde clienti pe segmentul telefoniei fixe din 2001, dar si aprecierea euro, care a scazut veniturile inregistrate pe piata americana, l-au determinat pe seful Deutsche Telekom, Rene Obermann, sa se orienteze spre achizitii.

DT a incheiat in acest an un acord pentru preluarea a 25% plus o actiune din OTE, cel mai mare grup de telecomunicatii din Grecia, obtinand si controlul asupra managementului OTE si implicit asupra Romtelecom si Cosmote, companii controlate in prezent de catre grupul elen.

Deutsche Telekom si-a pastrat totusi estimarile privind atingerea unui profit inainte de taxe de 19,3 miliarde euro la nivelul acestui an.