Vodafone Romania va reduce incepand cu 18 august tarifele de roaming standard, pentru apelurile in statele UE si in tari din Aria Economica Europeana (EEA), iar incepand cu 16 septembrie va introduce tarifarea la secunda dupa primul minut, pentru apelurile in roaming taxate cu eurotarif (apelurile efectuate si primite in UE si in tarile EEA) sau cu optiunea Vodafone Passport, a anuntat joi operatorul.

Astfel, incepand cu 18 august, atat abonatii cat si utilizatorii prepay vor plati 0,46 euro fara TVA (0,547 euro cu TVA) pentru un apel efectuat catre orice destinatie din UE, din Elvetia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia, fata de 0,49 euro fara TVA (0,583 euro cu TVA) in acest moment. Pentru un apel primit pe teritoriul UE, in Elvetia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia, acestia vor plati 0,22 euro fara TVA (0,262 euro cu TVA) fata de 0,24 euro fara TVA (0,286 euro cu TVA) in prezent.

Compania a mai anuntat ca incepand cu 16 septembrie va introduce tarifarea la secunda dupa primul minut pentru utilizatorii Vodafone Passport, in toate tarile incluse in acest program si pentru apelurile Vodafone World primite si initiate in cadrul Uniunii Europene precum si in Elvetia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia.

Apelurile efectuate din statele UE catre alte destinatii internationale decat cele specificate mai sus, sau apelurile primite / initiate din alte zone Vodafone World decat cele mentionate vor fi taxate in continuare prin rotunjire la minut.

Mai multe detalii despre tarile in care se vor efectua reducerile, cat si exemple de calcul cu tarifarea la secunda, in documentul atasat.