Deutsche Telekom, cel mai mare grup de telecomunicatii din Europa, intentioneaza sa inchida aproximativ jumatate din call-centerele de pe piata locala, masura care ar duce la disponibilizarea a mii de angajati, potrivit unor informatii aparute in saptamanalul Focus, citate de AFP. Grupul german, care a preluat recent controlul OTE, care detine in Romania Romtelecom si Cosmote, a anuntat inca din 2005 ca va face 32.000 de disponibilizari pana la sfarsitul acestui an.

Directorul executiv al Deutsche Telekom a confirmat aceste intentii, un anunt oficial urmand a fi facut joi. Cu sediul in Bonn, Deutsche Telekom detine 60 de unitati call-center, in care lucreaza circa 18.000 de angajati. In Renania de Nord-Westfalia, cel mai bogat si populat land din Germania, patru din noua call-centere vor fi inchise. Oficialii DT au anuntat inca din 2005, disponibilizarea a aproximativ 32.000 angajati pana la sfarsitul lui 2008.

Ministrul roman al comuncatiilor, Karoly Borbely, a declarat saptamana trecuta ca tranzactia prin care DT a preluat 25% din OTE si controlul grupului elen a fost finalizata si ca operatorul german a inceput deja implementarea anumitor decizii de management in cadrul OTE.

Oficialul roman a mai precizat ca "deciziile majore strategice ale Romtelecom pentru anul 2008 vor fi respectate in totalitate si ca orice decizie strategica a noului actionar trebuie sa obtina acordul guvernului grec".

In luna ianuarie a acestui an, Romtelecom a anuntat ca va disponibiliza in 2008 pana la 2.500 de angajati, masura care urmareste cresterea profitabilitatii companiei.