Clientii serviciului broadband de acces la internet al Romtelecom, ClickNet, vor putea utiliza, incepand din luna septembrie, platforma Google pentru conturile de e-mail, ca urmare a unui parteneriat incheiat intre Romtelecom si compania americana, a anuntat luni operatorul roman. Utilizatorii in cauza vor putea astfel beneficia de o capacitatea de stocare a inbox-ului de peste 7.000 Mb, atasamente cu marime de pana la 20 Mb, acces mobil, interfata intuitiva in limba romana si filtre spam recunoscute international.

Accesul mobil este posibil prin client java ce poate fi descarcat gratuit de la adresa m.google.com/a, sau printr-un browser web pentru telefonul mobil. Prin platforma Google Apps, utilizatorii Romtelecom vor avea automat acces la alte aplicatii Google, pe langa e-mail, cum ar fi mesagerie instanta integrata, calendar cu notificare gratuita prin SMS si aplicatii online ce includ procesare word, prezentari si tabele.

In primele sase luni ale acestui an, numarul de utilizatori ClickNet a ajuns la 505.000, de trei ori mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2007, conform datelor publicate recent de grupul elen OTE, actionarul majoritar al Romtelecom. Operatorul a inregistrat in prima jumatate a acestui an pierderi operationale de 16,1 milioane euro, fata de un profit operational de 25,8 milioane euro in perioada similara a anului trecut.