Vodafone Romania a anuntat miercuri incetarea distributiei produselor si serviciilor sale prin reteaua de magazine GlobalNet, odata cu expirarea contractului. GlobalNet a fost distribuitor exclusiv pentru produsele si serviciile Vodafone incepand din noiembrie 2005. Operatorul a anuntat ca isi va continua dezvoltarea strategiei de distributie, atat prin retelele partenere, cat si prin reteaua de magazine proprii.

GlobalNET face parte din grupul multinational de telecomunicatii Avenir Telecom International si potrivit ultimelor date de pe site-ul propriu compania avea peste 45 de puncte de vanzare, estimand un numar de 70 de magazine pana la sfarsitul anului 2007.

Oficialii Vodafone nu au dorit sa faca alte comentarii in legatura cu intreruperea acestei colaborari. In luna martie a acestui an, Vodafone a anuntat preluarea distribuitorului de produse si servicii de telecomunicatii Proton Tehnologies, unul dintre cei mai importanti parteneri de distributie ai Orange Romania, iar in luna aprilie, Consiliul Concurentei a autorizat aceasta tranzactie.

Potrivit datelor operatorului, Vodafone Romania are in prezent 156 de magazine proprii in intreaga tara, la care se adauga sute de magazine ale dealerilor, prin care comercializam produsele si serviciile Vodafone, si alte sute de puncte de distributie pentru cartelele prepaid. Dintre retelele partenere fac parte si Proton Technologies, cu 69 de magazine, unde Vodafone Romania detine un pachet majoritar de actiuni, si reteaua de distributie Vegastel 2007, cu 46 de magazine, achizitionata de Vodafone Romania in iunie 2008.