Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, va prezenta saptamana viitoare la un eveniment in Londra primul sau telefon cu touch - screen, spun doua surse din industrie, citate de Reuters. Evenimentul ar trebui sa aiba loc pe 2 octombrie si e important pentru finlandezi deoarece multi concurenti mai mici din piata au lansat telefoane cu ecran senzitiv.

Doua surse au spus ca Nokia va prezenta joia viitoare telefonul cunoscut in prezent sub numele de cod "Tube". Producatorul nu a comentat informatia.

Telefonul e foarte asteptat pentru ca a trecut aproape un si jumatate de la lansarea iPhone si cel mai mare producator de mobile nu a lansat un concurent, crede un analist Gartner care spune ca Nokia simte presiunea pietei.

Nokia a anuntat in iulie ca va lansa primul sau telefon cu touch - screen si a spus ca modelul va fi mai ieftin decat concurentii sai pentru a putea atinge volume mari de vanzari.

Pietele emergente cer telefoane touch screen mai ieftine, insa Nokia a spus ca va lansa si unele pozitionate mai sus in gama.

Concurenti precum LG, Apple si Samsung au lansat deja o serie de telefoane cu touch - screen care au devenit populare in ultimii doi ani.