Restructurarea vechiului arbitru telecom (ANRCTI) prin infiintarea unei noi autoritati cu alt nume, ANC, s-a facut atat de rapid incat Guvernul nu a mai tinut seama de faptul ca domeniul anc.ro apartine unei companii. Asa se face ca noua autoritate are adresa de web a vechii institutii. Oficialii ANC au declarat pentru HotNews.ro ca poarta momentan discutii cu posesorii acestui domeniu pentru obtinerea dreptului de folosire, dar ca iau in calcul si alte optiuni.

O cautare pe RoTDL, serviciu a carui administrare a fost preluata de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) de catre recent infiintata Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) arata faptul ca domeniul anc.ro este detinut de o firma din Ploiesti, SC Anghel, Nicolaescu Co SRL, inca din anul 2002.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii ANC au confirmat ca domeniul este in prezent ocupat si ca se cauta solutii in acest sens.

"Domeniul anc.ro este in acest moment detinut de catre o societate comerciala. Purtam in prezent discutii cu posesorii domeniului in scopul de a obtine dreptul de folosire, dar daca acest lucru nu va fi posibil, vom analiza si alte denumiri de domenii din „.ro” care sa reflecte obiectul de activitate al ANC. Analizam, de asemenea, si optiunea de a gazdui site-ul in „.eu”.", au declarat reprezentantii ANC.