Grupul Vodafone a anuntat marti o scadere de 35% a profitului net pentru prima jumatate a acestui an fiscal, dupa pierderi puternice pe piata din Turcia, informeaza AFP. Grupul a anuntat ca va face reduceri anuale de costuri de circa un miliard lire sterline pana in 2011 si a revizuit estimarile privind veniturile pentru sfarsitul acestui an fiscal. Pe piata din Romania, operatorul a mai castigat inca 595.000 de utilizatori, pana la peste 9,5 milioane de utilizatori, iar profitul operational inainte de deprecieri si amortizari a crescut cu 2,7%.

Potrivit raportului financiar al grupului, Vodafone a obtinut in cele sase luni pana la 30 septembrie 2008 un profit net de 2,14 miliarde lire sterline (2,63 miliarde euro) in scadere cu 35% fata de perioada similara din anul fiscal anterior. Vodafone a inregistrat o pierdere de 1,7 miliarde de lire sterline pe piata din Turcia, dar veniturile grupului au crescut cu 17% pana la 19,90 miliarde lire sterline.

Nimic despre disponibilizari, dar ar putea lua in calcul externalizarea activitatii

Totusi, Vodafone si-a diminuat estimarile privind veniturile sfarsitului acestui an fiscal pana la 38,8-39,7 miliarde lire sterline, fata de estimarea anterioara care prevedea venituri de 40,7 miliarde lire sterline. Reuters noteaza, ca Vodafone nu a anuntat nimic despre disponibilizari care ar urma in urma acestui plan de control al costurilor, precizand insa ca ar putea lua in calcul externalizarea activitatii.

Presa britanica anunta duminica trecuta ca Vodafone se pregateste sa disponibilizeze o cincime din personalul din Vestul Europei.