ANC: Factura de telefonie mobila va scadea cu cel putin 30% in urmatorii trei ani

Arbitrul telecom vrea scaderea preturilor la telefonia mobila din primavara lui 2009. Orange si Vodafone se opun, Zapp e fericita, Cosmote analizeaza, Romtelecom apara ANC, RCS&RDS taie si mai mult din tarife

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2008, 13:20 Economie | Telecom


 documente
(20 Nov 2008) PowerPoint, 246KB
Factura de telefonie mobila ar trebui sa scada cu minim 25-30% in urmatorii trei ani, iar primele reduceri vor aparea in primavara, gratie unei decizii a arbitrului telecom (ANC) de reducere a tarifelor percepute de operatorii mobili pentru apelurile venite din alte retele.

Cei mai afectati ar fi Orange si Vodafone, care trebuie sa-si reduca tarifele cerute pana la 5,03 eurocenti/minut din ianuarie, in timp ce tariful Cosmote si Telemobil va fi de 6,4 eurocenti/minut, iar cel al RCS&RDS de 7,21 eurocenti/minut din februarie 2009. ANC sustine ca asimetria tarifelor este necesara pentru a nu intari dominanta Orange si Vodafone.

Reactiile la aceasta decizie:

1: Orange acuza ANC ca protejeaza interesele unor operatori si cere modificarea deciziei
2: Zapp: Daca tariful de interconectare ar fi zero am fi o companie foarte fericita
3: Cosmote: vom analiza decizia si impactul acesteia
4: Vodafone: Decizia contravine ultimelor cerinte ale Comisiei Europene
5: ANC spune ca Vodafone dezinformeaza si aminteste Orange si Vodafone ca li s-a tot amanat aceasta reducere a tarifelor
6: Romtelecom apara ANC: Ar fi fost absolut inacceptabil ca tarifele sa nu fie reduse
7: RCS&RDS aproba decizia si taie si mai mult din tarife
8: Nistoran, ANC: Subventia RCS&RDS a tarifului in afara retelei nu este ilegala

Preturile la telefonia mobila vor scadea din primavara lui 2009

"Estimam ca prin aceasta decizie supusa spre consultare publica, care va fi trimisa si Comisiei Europene, factura de telefonie mobila va scadea cu cel putin 25%-30% in urmatorii trei ani. Scaderea tarifelor coroborata cu alte decizii respectiv portabilitatea, comparatorul de tarife vor genera o scadere semnificativa a tarifelor la utilizatorilor finali, poate nu azi, nu maine dar cu siguranta ca in primavara anului viitor vom vedea scaderea tarifelor la telefonie", a declarat joi Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Toti cei cinci operatori au monopol si vor avea tarife reglementate. Asimetria tarifelor va disparea undeva in 2011

Daca pana acum doar Orange si Vodafone erau considerante companii cu dominanta pe piata si aveau tarife reglementate, autoritatea de reglementare in telecomunicatii a stabilit ca in prezent toti cei cinci operatori de telefonie mobila (Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS si Telemobil) detin monopol pe piata terminarii apelurilor in propria retea, ceea ce le confera controlul absolut asupra comunicarii cu utilizatorii proprii.

"In toate practicile de reglementare e principiul de a asigura un echilibru in piata. Astfel in cazul in care ai doi operatori dominanti in piata, cum este la noi, nu inseamna ca trebuie sa intaresti aceasta dominanta. Au EBITDA de peste 500 milioane euro, profituri operationale de peste 250-350 milioane euro ceea ce este un lucru de laudat intr-o economie de piata, insa deciziile de reglementare nu trebuie sa le intareasca dominanta. Prin pastrarea acestei asimetrii, se urmareste asigurarea acestui echilibru. Pe de alta parte, nu poti sa scazi brusc tarifele operatorilor pentru ca atunci planurile de afaceri sunt distruse iremediabil, EBITDA si investitiile sunt compromise. De aceea aceste scaderi se fac gradual", a spus Nistoran.

Aceasta asimetrie a tarifelor este preconizata a lua sfarsit undeva in anul 2011.

"Schimburile de apeluri intre ei sunt total disproportionate in favoarea celor mari. Sigur ca asimetria nu poate dura la infinit. Noi ne-am propus ca asimetria sa se incheie undeva in jurul anului 2011, insa in 2009 vom incepe o noua analiza si cel tarziu in 2010 vom avea o situatie clara la cat va fi acest tarif simetric intre toti operatorii", a spus Nistoran.

Orange crede ca ANC favorizeaza un grup de operatori si cere modificarea deciziei

Reactiile operatorilor nu au intarziat sa apara. Orange este de parere ca ANC favorizeaza anumiti operatori telecom si cere modificarea deciziei.

"In conditiile in care ANC decide sa mentina tarifele de interconectare la un nivel ridicat pentru unii operatori, tarifele pentru utilizatori nu vor putea scadea in mod corespunzator. Prin introducerea nejustificata a asimetriilor in relatiile de interconectare intre operatori, care contravine flagrant recomandarilor Comisiei Europene, ANC prejudiciaza interesul consumatorilor si protejeaza interesele comerciale ale unui grup de operatori. Consideram ca ANC va intelege ca varianta propusa este inacceptabila si va modifica decizia in mod corespunzator", au declarat oficialii Orange Romania.

Zapp: Am fi foarte fericiti daca tariful ar fi zero

Nu toti operatorii sufera. Telemobil sustine ca ar fi cea mai fericita companie daca tariful ar ajunge la zero.

"Zapp intotdeauna a sustinut ca tarifele de interconectare practicate de operatori sunt foarte mari, iar aceasta este principala cauza care ne impiedica sa reducem costurile catre clientul final. Daca tariful de interconectare ar deveni 1 sau 0 centi, Zapp ar fi o companie foarte fericita pentru ca acest lucru ne-ar permite sa reducem la randul nostru tarifele practicate, afectand pozitiv utilizatorii care s-ar bucura de tarife mai mici pentru serviciile de telefonie mobila.

De asemenea ar determina o crestere a nivelului de concurenta intre operatori prin prisma faptului ca reducerea taxelor de interconectare ar ridica bariera pentru reducerea tarifelor pentru apelurile in afara retelei, acestea fiind influentate de aceste taxe", au precizat pentru HotNews.ro oficialii Zapp.

Zapp nu pare deranjat ca RCS&RDS va cere un tarif mai mare

Interesant este ca Zapp pare sa dea dreptate ANC care a permis RCS&RDS sa ceara un tarif mai mare fata de ceilalti operatori.

"Stabilirea unui tarif de interconectare trebuie sa se faca in functie de marimea operatorului si tinand cont de cota de piata si puterea sa mult redusa fata de alti jucatori semnificativi din piata. Intelegem reglementarea taxei de interconectare si in cazul operatorilor mici atata vreme cat prevederile legale de fundamentarea tarifelor in functie de costuri sunt respectate", au mai precizat oficialii Zapp.

Cosmote analizeaza impactul deciziei

Pentru Cosmote Romania, decizia ANC necesita timp de analiza.

"Anuntul facut de ANC in legatura cu reglementarea tarifelelor de interconectare pentru Cosmote necesita o analiza amanuntita, datorita complexitatii proiectului. In prezent, analizam prevederile incluse in proiect si potentialul impact al acestora asupra operatiunilor. Vom fi in masura sa putem face comentarii mai ample odata ce vom avea rezultatele acestei analize", au declarat oficialii Cosmote Romania.

Vodafone pune sub semnul intrebarii independenta ANC

Pe de alta parte, reprezentantii Vodafone Romania spun ca propunerea ANC intra in contradictie cu ultimele recomandari ale Comisiei Europene.

"Consideram ca propunerea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii, privind scaderea tarifelor de interconectare, este o initiativa discriminatorie pentru operatorii Vodafone Romania si Orange Romania, de natura sa descurajeze competitia. Mai mult, aceasta actiune intra in contradictie cu ultimele recomandari ale Comisiei Europene si creeaza dezechilibre majore pe piata locala de telecomunicatii", au precizat oficialii Vodafone Romania.

Vodafone aduce in sprijinul acestor afirmatii atat o propunere de recomandare a Comisiei Europene care cere simetria tarifelor atat la fix cat si la mobil, dar si o pozitie comuna a Grupului Reglementatorilor Europeni (in care ANC este membru activ) asupra simetriei ratelor de terminare in retele fixe si mobile si "pune sub semnul intrebarii statutul ANC, de arbitru independent, corect si nepartinitor al pietei de telecomunicatii din Romania".

Vodafone: Operatorii mobili sunt discriminati fata de cei de telefonie fixa

Operatorul mobil acuza ANC de discriminare fata de tratamentul aplicat operatorilor de telefonie fixa.

"De asemenea, aceasta decizie dovedeste inca o data ca ANC foloseste o unitate de masura diferita in cazul reglementarilor pe piata de telefonie fixa, fata de  piata de telefonie mobila. Astfel, toti operatorii de telefonie fixa din Romania, indiferent de momentul intrarii in piata sau de cota de piata, au impuse in prezent rate de interconectare simetrice, cu o perioada de tranzitie de 9 luni pentru a ajunge la tariful stabilit de ANC. Prin comparatie, in cazul telefoniei mobile, operatorilor Cosmote, Zapp si RCS&RDS le-a fost si le este permisa practicarea unor rate de interconectare cu mult mai mari decat cele impuse Vodafone si Orange, cel putin 9 ani, intre 2003 si 2011", mai sustine Vodafone.

ANC: Vodafone deformeaza cerintele de la Bruxelles

In replica, ANC sustine ca interpretarea Vodafone a cerintelor europene este deformata in interes propriu.

"Vodafone alege sa interpreteze prin omisiune, in favoarea sa, si recomandarea Comisiei, si informatiile prezentate astazi de ANC. Recomandarea Comisiei este menita sa asigure politici de reglementare armonizate la nivel european. Comisia recomanda autoritatilor nationale sa asigure tarife simetrice de interconectare pina la sfarsitul lui 2011 si ANC preconizeaza ca va elimina toate asimetriile pina la acel moment.

Sa nu uitam ca Vodafone si Orange au avut o panta lenta de ajustare si chiar unele aminari de la aceasta si, in mod simetric, celorlalti operatori li se acorda un tratament similar", a declarat pentru HotNews.ro Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Romtelecom ia apararea ANC

Cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, Romtelecom, ii ia apararea arbitrului telecom.

"Decizia anuntata astazi de ANC, de a nu amana reducerea tarifelor de interconectare ale Orange si Vodafone, este una normala si perfect justificata. Cand exista o decizie a autoritatii inca din 2006, care prevede tariful de interconectare de 5,03 eurocenti /minut de la 1 ianuarie 2009, ar fi fost absolut inacceptabil ca o asemenea decizie sa se modifice cu cateva saptamani inainte de 1 ianuarie 2009. Continuarea investitiilor in telecom-ul din Romania depinde foarte mult de stabilitatea si predictibilitatea cadrului de reglementare", a precizat pentru HotNews.ro Catalin Dima, Director executiv juridic si de relatii publice al companiei.

RCS&RDS saluta decizia ANC si taie si mai mult din tarife

Nu in cele din urma si RCS&RDS a tinut sa salute decizia anuntata joi de arbitrul telecom.

"RCS&RDS considera ca aceasta pozitie ANC in legatura cu tarifele de interconectare este una de deplina normalitate, in directia respectarii si aplicarii legii si va avea un impact pozitiv, important in favoarea consumatorilor. Compania noastra este decisa ca tarifele practicate catre clientii sai, pentru apeluri catre clienti din reteaua oricarui alt operator, sa fie egale cu tarifele de interconectare, fara a adauga nici un alt tarif suplimentar", a declarat Alexandru Oprea, presedintele RDS&RDS.

Ca urmare a acestei decizii, RCS&RDS a revizuit si tarifele comunicate cu o zi in urma pentru noul pachet de servicii de telefonie fixa si mobila lansat. Abonamentul, care costa 2 euro/luna, permite acum convorbiri taxate cu 1 eurocent/minut, catre orice retea fixa nationala, cu 5 eurocenti/minut catre retelele Orange si Vodafone, cu 6,5 eurocenti/minut catre retelele Cosmote si Zapp, cu 5 eurocenti/minut catre retelele fixe din Europa (UE), SUA si Canada si cu 12 eurocenti/minut catre retelele mobile din Europa (UE), SUA si Canada.

Anterior, convorbirile catre retelele Cosmote si Zapp erau taxate cu 8 eurocenti/minut.

Seful ANC: Este legal ca RCS&RDS sa ofere convorbiri sub tarifele de interconectare reglementate

Presedintele ANC sustine ca RCS&RDS nu se afla in ilegalitate cand ofera aceste servicii sub tarifele de interconectare reglementate.

"Este absolut legal intr-o economie de piata si sunt foarte dese campaniile promotionale in care operatorii subventioneaza diverse lucruri. In cazul acesta este vorba de o subventie a tarifului din afara retelei. Nu e nimic ilegal, este o actiune de marketing si depinde de ei cat va dura", a explicat Liviu Nistoran.

In prezent, compania permite prin acest abonament convorbiri catre toti ceilalti operatori de telefonie mobila la preturi sub tarifele de interconectare cerute de acestia.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3939 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  De 2 ani (Joi, 20 noiembrie 2008, 14:21)

  Razvan007 [utilizator]

  De 2 ani trebuia luata aceasta masura. Competitia este diminuata intre operatori cat timp taxa de interconectare este mare. Operatorii noi care intra pe piata nu pot atrage clientii desi au tarife extraordinare tocmai din cauza taxei de interconectare.

  SCADETI TAXA DE INTERCONECTARE !
 • +4 (4 voturi)    
  Bravo! (Joi, 20 noiembrie 2008, 15:05)

  Gabi [anonim]

  Propunerea ANC vine in urma unor initiative la nivel UE. Sunt voci care sustin chiar si eliminarea tarifelor de interconectare. (cum se intampla in SUA)
  Echilibrul trebuie pastrat si cu operatorii fixi care subventioneaza nejustificat in continuare telefonia mobila (tariful de terminare in retelele fixe este in jur de 1 cent/minut - detalii pe site-ul ANC).
  • +2 (2 voturi)    
   incearca sa uiti de sua (Joi, 20 noiembrie 2008, 18:52)

   Capsunaru [anonim] i-a raspuns lui Gabi

   Nu stiu cit o fi taxa de interconectare in SUA da minutu de stat cu telefonu deschis (adica si cind primesti) e net mai scump ca in europa. La factura mai apar si vreo 2 taxe suplimentare (taxa de client, taxa de 911..) . Ca sa fie si mai frumos platesti si incomming SMS (nu de alta da tot nu poti sa il deactivezi) si platesti si SMS-urile primite cu spam.
   Daca te duci in orasul alaturat e Roaming si e vreo $2-$3 pe minut.
   Daca primesti un mesaj in roaming.. guess what.. platesti roaming pt minutele lu ala de ti-a lasat mesaju pt ca cica ei iti muta cutia vocala cu tine.
   Dupa ce ti-ai terminat minutele cuprinse in plan (care sint free.. da de fapt le preplatesti) minutele in plus sint pe la 25-45c minutu (primit sau dat)
   Nesimtire ca la astia nu am vazut.
   • -3 (3 voturi)    
    si? (Joi, 20 noiembrie 2008, 21:04)

    ps [anonim] i-a raspuns lui Capsunaru

    da mai..am auzit si eu ca platesc mai mult si ca au tot felul de ciudatenii in tel lor mobila...dar cat platesc ei pe benzina de ex?.. la costuri zilnice ma refer...nu le duc grija lor ca o duc net mai bine ca noi
   • 0 (0 voturi)    
    SUA vs Europa (Vineri, 21 noiembrie 2008, 10:12)

    TNT [anonim] i-a raspuns lui Capsunaru

    Da ,e adevarat in SUA telefonia mobila e de rahat , dar situatia e complet diferita fata de Europa din cauza suprafetei foarte mari . Cine are idee cat de cat cum functioneaza acest sistem stie de ce situatia e de asa natura in SUA .
 • +3 (3 voturi)    
  Romtelecom ce zice? (Joi, 20 noiembrie 2008, 15:56)

  grecu [anonim]

  ar fi interesant ce zic grecii / sasii de la Romtelecom. stie cineva :-))))
 • 0 (0 voturi)    
  vodafone (Joi, 20 noiembrie 2008, 17:11)

  mamalustefancelmare [utilizator]

  sunt client vodafone de 6 ani, am vodafone cent. oare de ce scaderile tarifelor de interconectare nu au scazut si tarifele existente deja pe piata ?????
 • +2 (2 voturi)    
  Scade rata profitului.... (Joi, 20 noiembrie 2008, 17:26)

  george [anonim]

  Pai normal sa nu le convina, Vodafone si Orange au intre 40 si 50% rata a profitului (vedeti in top 100). Plange englezu' si francezu ca nu-i mai vin banii cum veneau altadata.

  http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2008-11-19-5153006-0-analiza-cezar-mereuta-top-100-companii.pdf
 • +2 (2 voturi)    
  De 4 ani (Joi, 20 noiembrie 2008, 17:59)

  Technorati [anonim]

  Vodafone&Orange aveau obligatia fundamentarii tarifelor pe costuri inca din 2004.

  Au zis ca nu stiu cat ii costa minutul si ca nici nu pot calcula.

  Ca daca admiteau public costul de 1 cent si on net si off net nu mai "negociau" 7 centi cu ANC.

  Dupa care au gasit "intelegere" unde era important s-o gaseasca.

  Si uite asa au trecut 4 ani.

  Poate mai obtin o amanare de inca 4.

  In care ei tot nu raspund la intrebarea simpla :CAT TE COSTA MINUTUL?
 • +2 (2 voturi)    
  Haidetzi pe rcs&rds (Joi, 20 noiembrie 2008, 20:31)

  Cablistu [anonim]

  Este loc destul si e aproape gratis !
 • -3 (3 voturi)    
  da de ce sa avantajeze cosmote si rds? (Joi, 20 noiembrie 2008, 22:49)

  moi [anonim]

  Nu-i normal ca clientii vodafone si orange sa subventioneze clientii cosmote si rds - ca de-aia costa mai mult sa te conectezi in retelele lor!!! E un fel de comunism - luam de la aia bogati si dam la aia saraci nu?
  • 0 (0 voturi)    
   esti pe langa (Vineri, 21 noiembrie 2008, 8:45)

   lupumoralist [anonim] i-a raspuns lui moi

   Esti batut in cap daca asta ai inteles.
   Clientii Orange si Vodafone subventioneaza foamea retelelor din care fac parte. Aia bogati vor sa tina pretul sus de aia au ajuns ei bogati. Pretind ca sunt costuri mari dar cand au fost somati sa micsoreze costul au zis nu.
   • 0 (0 voturi)    
    lasa-l ca-i sarac cu duhu' (Vineri, 21 noiembrie 2008, 14:17)

    ovidiu [anonim] i-a raspuns lui lupumoralist

    nu-ntelege dom'le... Ce poti sa-i faci...
    Tocmai ti-ai uzat aiurea buricul degetelor pt asta :)
  • 0 (0 voturi)    
   Of of (Vineri, 21 noiembrie 2008, 8:48)

   gaspy [utilizator] i-a raspuns lui moi

   N-ai priceput.

   Ideea e urmatoarea - apelurile intre retele sunt asimetrice; pentru ca Orange are mult mai multi utilizatori decat RDS, numarul utilizatorilor RDS care apeleaza un numar de Orange e mult mai mare decat utilizatorii de Orange care apeleaza un numar de RDS, balanta nefiind deloc echilibrata.

   Orange si Vodafone avand baze aproximativ egale, tarifele de interconectare intre ele se anuleaza reciproc.

   Deci aici nu e vorba de o subventionare, ci de o limitare a puterii unei firme. Stim cu totii ce rau era monopolul Romtelecom. Nici oligopolul Orange/Vodafone nu e cu mult mai bun sau intelegerile de cartel.

   Cu cat avem mai multe firme de telefonie pe piata si concurenta reala intre ele, cu atat mai bine. Nu trebuie sa-i plangem, ca toti fac profit.
 • 0 (0 voturi)    
  Vodafone sa taca. (Vineri, 21 noiembrie 2008, 8:34)

  Radu [anonim]

  Cand o sa fie in stare sa recunoasca furturile din facturile telefonice, atunci sa vobeasca Vodafone.

  Pana una alta, Vodafone si Orange practica in Romania preturi nesimtit de mari la abonamente cu oferte nesimtit de mici.

  Pentru comparatii, vedeti ofertele V si O din alte tari europene.
 • 0 (0 voturi)    
  1 cent + Portabilitatea (Vineri, 21 noiembrie 2008, 8:59)

  GoGU [anonim]

  Nu interconectare gratis , dar daca vinzi en-detail catre cilentii tai minutul cu 1 cent , nu este normal sa-l vinzi cu mai mult de 1 cent en-gros catre alti operatori .

  O sa fim si mai bulversati acum cu portabilitatea cand or sa inceapa oamenii sa se mute intre retele si nu mai stim exact in ce retea este . Daca-l sun pe cineva si nu pun repede telefonul la ureche poate nu aud mesajul care se spune ca ma va avertiza ca este in alta retea. Si chiar daca stiu poate daca am inceput sa apelez nu mai intrerup apelul sa dau de pe alt telefon daca am in cealalta retea. Am si posibilitatea sa intru pe siteul cu portabilitatea si sa caut , dar cine inainte de fiecare apel intra pe internet sa verifice ?
  Asa ca o sa platim mai multe taxe de interconectare chiar daca ceva mai mici , deci nu or sa le scada profiturile ci or sa le cresca liniar anul viitor ,nu exponential cum ar fi dorit ei !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  cam tarziu... (Vineri, 21 noiembrie 2008, 9:27)

  liviu_ [utilizator]

  dar oricum e foarte bine...
  numai sa nu se duca orange si vodafone repede cu spaga unde trebuie

  o masura buna avand in vedere nu neaaparat monopolul, cat faptul ca intr-un fel sau altute constrang sa vorbesti numai in retea
 • 0 (0 voturi)    
  re Tarife telefonie (Vineri, 21 noiembrie 2008, 9:38)

  george [anonim]

  Se paer ca Orange si vodafone s-au invatat fara concurenta , adica si-au pastrat naravul din vremea cunt se platea pina la 35-40 centi/minut extraretea , si salariul era de 200 $, in caz fericit, ca erau romani care nu aveau nici macar atat.

  Sau cand ne bagau taxari de 200 USD in cazul rezilierii contractului, daca renuntai sau ajungeai sa nu mai poti plati facturile. Plus penalizari de intarziere la dublu. Plus firme recuperatoare !

  Asta dovedeste cat de APROPIATI ne-au fost aceste doua companii in toti acesti ani. Doar ca Romanii nu uita.
  • 0 (0 voturi)    
   Asta e (Vineri, 21 noiembrie 2008, 10:22)

   TNT [anonim] i-a raspuns lui george

   Pai in orice tara mai mult sau mai putin bananiera in care intra o multinationala face legea . Normal ca-ti bagau 200 $ taxa de reziliere si orice rahaturi vroiai ei , ca nimeni nu le-ar fi putut impune restrictii . Ei au dat spaga (infima pt o asemenea companie) cui trebuie , si prostimea sa plateasca daca i trebuie mobil . Daca nu , aveai sansa sa vorbesti de la Tigantelecom care te-au furat si aia de 20 de ani . Cand plateai factura aprope te certau casierele ca nu-ti convine daca ai stat juma de ora la rand .Amintiti-va cand a venit Mc. Donalds in Romania , stateau prostii cate 3 ore la coada sa intre sa manince un meniu cu un pret cu care isi cumparau 1kg de carne si 3 kg de cartofi . Asa ca ai de ales : I folosesti asa cum sint sau nu-i folosesti deloc . Oricum decizille le iau altii in functie de profit , i doare pe ei in cot de utilizatori
 • 0 (0 voturi)    
  informare (Vineri, 21 noiembrie 2008, 10:51)

  sorin [anonim]

  miercuri, fiul meu care lucreaza cu contract in viena, a facut abonament la orange ( austria ) .Ptr.25 eur +tva are 4000 minute nationale (austria) si 1000 minute in toata europa !!!!!! Certi explicatii la orange ptr.aceste diferente astronomice de tarife !!!!!u am 'gasit " cateva.......
 • 0 (0 voturi)    
  parerea mea (Vineri, 20 august 2010, 11:43)

  emanuel [anonim]

  dak n u intra cosmote pe piata cu acele cartele smechere(2000 min=3 euro)nu mai reduceau in veci magar.. de la vodafone si orange(personal folosec rtc pt internet si telefonie fixa si cosmote k telefonie mobila....si ma declar multumit de cei 2 operatori de telefonie si mai sunt si excepti cind mai pica reteaua celor de la cosmote....)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by