Vodafone Romania a anuntat luni lansarea primului laptop sub brandul propriu, care va fi disponibil la preturi incepand de la 99 euro (cu TVA inclus) impreuna cu un abonament de 35,70 euro pe luna, incheiat pe doi ani, potrivit unui comunicat al operatorului. Laptop-ul, intitulat Vodafone Log’n’Go 160, cu dispozitiv de conectare incorporat, dispune de procesor Intel Atom de 1.6 GHz, sistem de operare Windows XP Home edition, memorie RAM de 1 GB, harddisk de 160 GB, ecran de 10.2 inchi, cantarind 1,2 kg.

Potrivit informatiilor Vodafone, abonamentul de 35,7 euro/luna cuprinde trafic de date nelimitat si viteze de pana la 3,6 Mbps. Utilizatorii mai pot alege abonamentul de 21,42 euro/luna, care ofera trafic nelimitat, viteze de transfer al datelor de pana la 1 Mbps si laptop-ul Vodafone la 219 euro (pret cu TVA), pentru contractele incheiate pe o perioada de doi ani. Noile oferte de date mobile sunt disponibile pana la 15 ianuarie 2009.

Grupul Vodafone a anuntat in aceasta luna o scadere de 35% a profitului net pentru prima jumatate a acestui an fiscal, dupa pierderi puternice pe piata din Turcia. Grupul a anuntat ca va face reduceri anuale de costuri de circa un miliard lire sterline pana in 2011 si a revizuit estimarile privind veniturile pentru sfarsitul acestui an fiscal. Pe piata din Romania, operatorul a mai castigat inca 595.000 de utilizatori, pana la peste 9,5 milioane de utilizatori, iar profitul operational inainte de deprecieri si amortizari a crescut cu 2,7%.