Telefoanele mobile fac rau mai nou nu inimii sau pielii, ci sufletului. Internetul si telefoanele mobile nu lasa oamenilor suficient timp pentru indeletnicirile spirituale, iar fara o viata spirituala oamenii se expun riscului de a-si pierde sufletele, sustine parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al papei Benedict al XVI-lea, citat de publicatia online indiana TechTree.

"In secolul telefonului mobil si al internetului este probabil mai dificil decat inainte sa-ti protejezi linistea si sa-ti hranesti partea spirituala a vietii. Este dificil, dar necesar. Este o dimensiune interioara si spirituala a vietii care trebuie pazita si intretinuta. In caz contrar, aceasta poate deveni neroditoare pana acolo incat sa se usuce si sa moara", a declarat parintele Lombardi, intr-un show televizat.

Nu este pentru prima oara cand Vaticanul face astfel de critici. In trecut papa Benedict a avertizat oamenii asupra pericolului folosirii in exces a tehnologiei. In mod ironic insa, suveranul pontif a trimis in acest an SMS-uri catre mii de tineri crestini catolici cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului celebrata in Sydney.