Directorul financiar al Deutsche Telekom (DT), Karl-Gerhard Eick, a demisionat si va parasi cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa la data de 1 martie 2009, cu aproape trei ani inainte de sfarsitul mandatului, informeaza Bloomberg. Motivele plecarii nu au fost mentionate, Deutsche Telekom anuntand intr-un comunicat ca Eick se va alatura unei alte companii, fara a preciza numele acesteia.

Consiliul de conducere DT a aprobat marti plecarea prematura a lui Karl-Gerhard Eick, fara a face o noua numire.

Eick, care a slujit sub comanda a trei directori executivi in cadrul DT, a fost numit director financiar al grupului german in octombrie 1999, dupa ce anterior a ocupat o functie similara in cadrul distribuitorului de medicamente Gehe AG.

In cei noua ani de cand detine aceasta functie, Eick a asistat la patrunderea DT pe piata americana prin preluarea VoiceStream Wireless Corp., actuala T-Mobile USA. Extinderea a adus operatorului german datorii record si o pierdere de 24,6 miliarde euro in 2002, cea mai mare din istoria europeana la acea vreme. Eick a ajutat la restaurarea ratingului Deutsche Telekom prin reducerea datoriilor si vanzarea anumitor unitati.

In Romania, Deutsche Telekom controleaza Romtelecom si Cosmote, dupa ce grupul german a obtinut in acest an controlul asupra grupului elen OTE.