MediaPro Interactiv, divizia online a grupului MediaPro, a lansat un serviciu pe internet gratuit, Synkia, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si recupera sau actualiza, in orice moment, datele de pe telefonul mobil si de a le transfera pe doua sau mai multe telefoane, informeaza Mediafax. Odata salvate pe site-ul www.synkia.ro, informatiile pot fi folosite in lipsa telefonului mobil, serviciul putand fi accesat si direct de pe aproape orice telefon mobil, care are activat un serviciu de date.

Produs al companiei norvegiene cu acelasi nume, Synkia raspunde situatiilor frecvente cu care se confrunta majoritatea posesorilor de telefoane mobile: pierderea, furtul sau schimbarea telefonului. Indiferent de context, utilizatorul care si-a salvat datele din telefon folosind acest serviciu, isi poate recupera atat contactele, cat si notitele, planificarile din agenda si sms-urile.

Potrivit informatiilor companiei, Synkia este un serviciu disponibil pentru peste 400 de modele de telefoane mobile si poate fi utilizat gratuit de orice posesor de telefon mobil care are activat un serviciu de date. Utilizatorul nu trebuie decat sa-si faca cont pe www.synkia.ro, sa trimita un sms predefinit pentru a obtine user-ul si parola viitorului cont pe site, precum si detaliile de instalare automata a aplicatiei si apoi sa apese butonul "Sincronizare" de pe telefonul mobil.

Confidentialitatea datelor salvate prin acest serviciu este garantata de catre compania norvegiana.