14 noi companii, printre care Sony Ericsson, Vodafone si ARM, s-au alaturat marti Open Handset Alliance, fundatia care sprijina sistemul de operare open-source Android dezvoltat de Google, care a ajuns acum la 47 de membri, informeaza Reuters. Mai mult, Sony Ericsson a anuntat ca va lansa telefoane cu Android la mijlocul anului viitor. Primul astfel de telefon, G1 produs de HTC, a fost lansat in acest an pe pietele din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie.

In ciuda numelor mari care s-au alaturat acestei fundatii, analistii sustin ca ceea ce conteaza este daca membrii vor introduce dispozitive de tip smartphone care sa ruleze Android in 2009 si respectiv 2010, pentru a concura cu Symbian, sistemul de operare al terminalelor Nokia.

Potrivit Reuters, din cele 14 noi companii, Sony Ericsson a anuntat marti ca va lansa telefoane cu Android la mijlocul anului viitor. Primul telefon cu Android, G1 produs de HTC si comercializat in reteaua T-Mobile, a inceput a fie vandut in acest an in Statele Unite ale Americii si in Marea Britanie.

Mai multe detalii privind noile companii care s-au alaturat Open Handset Alliance.