Romtelecom si Cosmote au lansat doua noi pachete comune de servicii de telecomunicatii pentru clientii companii, preturile abonamentelor fiind de 69,38 euro si repectiv 142,68 euro (ambele fara TVA), potrivit unui comunicat de presa al Romtelecom. Acestea includ tarif unic pentru apeluri in reteaua Romtelecom, minute gratuite pentru apeluri catre retele nationale mobile, minute gratuite in reteaua Romtelecom, acces la Internet prin Clicknet, abonamente Cosmote cu minute nationale incluse si convorbiri gratuite si nelimitate in grup.

Operatorul a anuntat de asemenea, introducerea unui acordu privind nivelul calitatii serviciului de acces (SLA) la Internet Clicknet, pentru clientii companii, fara taxe in varianta standard. In cea de-a doua varianta, serviciul este oferit pe baza de abonament lunar de 3 euro, fara TVA. Acordul garanteaza, in cazul serviciului Clicknet, o perioada maxima de restabilire a conexiunii, in cazul unui deranjament, de 12 pana la 24 ore si, totodata, in functie de perioada in care serviciul nu este functional, este asigurata compensarea prin deducere din abonamentul lunar Clicknet.

In primele noua luni ale anului trecut, Romtelecom a raportat pierderi operationale de peste 14,4 milioane euro fata de un profit de 33,1 milioane euro in perioada similara a anului 2007 si o pierdere usoara de 1,6% la nivelul liniilor de telefonie fixa, potrivit datelor grupului OTE. Compania si-a continuat cresterea pe noile segmente de servicii (broadband, date si TV), inregistrand la sfarsitul lunii septembrie 2008 peste 560.000 utilizatori de internet in banda larga si peste 550.000 utilizatori de televiziune digitala.