Vodafone a extins in luna ianuarie a acestui an aria de acoperire a serviciilor de internet mobil la viteze de pana la 7,2 Mbps in cinci noi orase din Romania, respectiv Oltenita, Dej, Motru, Fetesti si Rosiori de Vede, serviciile 3G broadband ale companiei avand in prezent acoperire in 527 de localitati, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila.

Compania a anuntat, de asemenea, semnarea unui parteneriat cu BitDefender, in urma caruia clientii serviciilor de date mobile in banda larga Vodafone Mobile Connect, persoane fizice sau companii, pot utiliza gratuit, timp de trei luni, produsul antivirus BitDefender. La sfarsitul celor trei luni, antivirusul poate fi folosit achizitionand licenta, prin SMS sau folosind cardul de credit.

In luna noiembrie 2008, grupul Vodafone a anuntat o scadere de 35% a profitului net pentru prima jumatate a anului fiscal 2008 (1 aprilie - 30 septembrie 2008), dupa pierderi puternice pe piata din Turcia. Grupul a anuntat ca va face reduceri anuale de costuri de circa un miliard lire sterline pana in 2011 si a revizuit estimarile privind veniturile pentru sfarsitul anului fiscal.

Pe piata din Romania, operatorul a mai castigat in perioada mentionata inca 595.000 de utilizatori, pana la peste 9,5 milioane de utilizatori, iar profitul operational inainte de deprecieri si amortizari a crescut cu 2,7% pana la 282,6 milioane de euro.