Telecom: Nortel, in faliment
Actiunile Nortel scazusera substantial in tranzactiile de miercuri pe bursele europene dupa ce cotidianul Globe and Mail dezvaluise in premiera intentia companiei.
Potrivit Bloomberg, Nortel a inregistrat pierderi de circa sapte miliarde dolari din anul 2005, de cand actualul director executiv, Mike Zafirovski, a preluat conducerea companiei, si pana in prezent. La data de 30 septembrie 2008, Nortel avea datorii de 6,3 miliarde dolari. Printre creditorii Nortel, cea mai expusa banca este Bank of New York Mellon, de la care producatorul telecom a luat un credit de peste 3,8 miliarde dolari.
In luna noiembrie a anului trecut, noteaza Reuters, Nortel a anuntat o pierdere trimestriala de 3,4 miliarde dolari, si-a revizuit negativ estimarile privind 2008 si a anuntat ca va disponibiliza 1300 de angajati, respectiv 5% din forta de munca totala a companiei.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
am la servici 3 bucati gigabit de cate 48 de porturi care merg non-stop de aproape 2 ani (20 de luni) fara nicio problema.
pacat.
Falimentul de tipul "Chapter 11" nu inseamna lichidarea companiei, inseamna doar ca aceasta va scapa de o parte din datorii si va continua afacerile sub controlul unei comisii. Compania are posibilitatea sa se reorganizeze si sa devina profitabila.
Chinezii si indieni sunt ieftini, dar cat dai atat face ...
Chiar daca au folosit si chinezi si indieni sunt cateva sute de romani care inca lucreza (outsourcing) pentru Nortel
ITCN are mai multi clienti, nu numai Nortel.
Cat despre Nortel acesta s-a plasat sub protectia legii si se va reorganiza, inclusiv prin vanzare de divizii.
Motorola, Alcatel-Lucent?
Unde, pana acum circa 4 ani Nortel erau primii in America de Nord, pana cand le-au luat fata cei de la Ericsson. Abia Lucent (mai nou impreuna cu Alcatel).
Motorola erau destul de slabi in echipamente de acest gen asa ca nu prea se pun.
Si, BTW, sa nu confunzi cumva cu Freescale, care initial a fost divizie a lui Motorola, dar mai apoi s-au despreins (spin-out), a devenit companie de sine statatoare si este listat pe Nasdaq. Iar cam din octombrie anul trecut incerca sa vanda divizia de "Mobile", care face software pentru telefoane si echipamente utilizate de catre operatori.
Asa ca, iarta-ma, dar nu ai dreptate, ei au.
Citatul respectiv este de pe Bloomberg si daca nici aia (sau Reuters, unde am vazut initial stire) nu stiu ce spun, atunci cine?
Piata munciiTelecom s-a micsorat prin comprimarea developerilor de echipamente ca Alcatel-Lucent, Nokia-Siemens sau Sony-Ericsson, concurenta intre ele este mare, presiunea pe cost cat mai scazut enorma!!!
mai avem pana acolo mult
De asta cred ca va apropiati nu ?
Hmm, daca se uita cineva la taxele din Ro o sa vada ca nu prea raman bani pentru un net onorabil din 2600 de euro cheltuiala salariala totala. Deci cei 25 de euro tarif orar nemultumeste pe toata lumea. Pentru unii e prea mic, pentru altii prea mare. Adica se vede ca deja outsourcingul romanesc intra intr-o menghina cam stransa: pe de o parte angajatii vor si asteapta cresteri ca pana acum (+25% anual, exprimat in euro), pe de alta parte indienii, pakistanezii sau ucrainienii stau la colt cu tarife de mizerie.
Explicatie:
11/12 - un programator are 21 de zile de concediu, deci o luna in care e platit, dar nu lucreaza (nu aduce venit companiei)
0.7 - o firma orientata complet spre servicii IT nu poate sa treaca peste 70% din cifra de afaceri ca si cheltuieli cu salariile angajatiilor direct productivi
Nota: calculul este foarte, foarte "optimist". Am pus doar 30% cheltuieli care nu sunt direct productive (chirii, echipamente, angajati gen contabili, avocati, secretare, etrc) si am pus un factor de acoperire de 100%, adica se lucreaza facturabil 100% 11 luni de an. In outsourcing e cam greu asa ceva, doar dar cand ai o firma "mama" care iti da in continuu de lucru.
Si Sandeep, dar mai mult Karthik...
Multa bafta baieti.
Dar ce se intampla acum nu inseamna automat faliment de maine.
Pt 'Nortel' si 'NOtel' in special: asa e stati voi in romania si munciti pentru firmele romanesti ca faceti bine; ii ajutati pe toti din Romania de la putere sa se imbogateasca mai repede.
John Mead si Karthik chiar erau unii dintre cei mai compententi de pacolo din Nortel; altii mai stricau, dar nu ei.
Now go back to work, sa faceti bani si BMWuri pt oamenii de la putere din RO.
Ati votat? Bravo!