Ce mai face un sef al autoritatii de reglementare in comunicatii destituit prin ordonanta de urgenta? Dan Georgescu a castigat miercuri o noua actiune in instanta, prin care ordonanta de infiintare a unei noi autoritati in domeniu (ANC) va fi trimisa spre examinare la Curtea Constitutionala, ofera consultanta la Ericsson Romania si spera sa faca acelasi lucru si pentru noul ministru al comunicatiilor. Circula zvonuri, mai spune acesta, ca guvernul va da o noua ordonanta de reorganizare a ANC, caz in care va renunta la demersul sau de revenire in functie.

Georgescu: Nu voi mai ataca o noua ordonanta

"Curtea de Apel Bucuresti a hotarat miercuri suspendarea procesului si trimiterea ordonantei de infiintare a Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC) (106/2008) spre examinare Curtii Constitutionale, iar daca se hotaraste neconstitutionalitatea acesteia, se va reveni la vechea autoritate (ANRCTI) si eu imi voi relua functia.

Totusi, circula zvonuri ca noul guvern va mai da o ordonanta de urgenta, ca va imparti actuala autoritate in doua sau in trei sub motivul ca ar avea prea multe atributii si astfel procesul meu cu revenirea in functie devine caduc, pentru ca nu voi mai ataca o noua Ordonanta. Nu stiu ce instanta se va misca mai repede, dar presupun ca Guvernul se va grabi sa schimbe iar numele autoritatii, ca sa-si puna iar oamenii", a declarat Dan Georgescu pentru HotNews.ro.

Consultanta la Ericsson si poate si la noul ministru al comunicatiilor

In prezent, Dan Georgescu ofera consultanta in cadrul Ericsson Romania si spera sa-si puna serviciile si in slujba noului ministru al comunicatiilor.

"Deocamdata sunt in domeniul privat, adica lucrez ca si consultant la Ericsson Romania, pe o perioada determinata de cateva luni. De asemenea, daca noul ministru va dori sa ma cheme, imi voi oferi serviciile, pentru ca am fost consilier pentru cinci ministri, inainte de a fi presedinte al ANRCTI", a mai mentionat Georgescu.

In luna noiembrie 2008, Georgescu a atacat in instanta Hotararea de Urgenta 106/2008, prin care Guvernul a infiintat o noua autoritate de reglementare telecom (ANC), in locul celei anterioare ANRCTI, chiar in ziua in care Dan Georgescu castigase in justitie dreptul de a reveni la carma autoritatii, de unde fusese inlaturat printr-o decizie a premierului Tariceanu.