200 de muncitori din cei 400 de angajati ai fabricii din zona industriala Nord-Vest din Arad, detinuta de producatorul finlandez de echipamente de telecomunicatii Elcoteq, au primit deja preavizele de incetare a contractelor de munca, potrivit corespondentului NewsIn. Directorul financiar al grupului Elcoteq, Mikko Poulakka, a declarat joi pentru HotNews.ro ca volumul prea mic al vanzarilor pe piata din Romania a fost principalul motiv al deciziei de inchidere a fabricii, grupul urmand sa-si incheie activitatea in Romania in primul trimestru din 2009.

"Nu am avut suficiente volume de vanzari in Romania si datorita si conditiilor economice dificile am decis inchiderea fabricii din Arad. Piata globala va avea de suferit in 2009 si de aceea am luat decizia de a inchide toate afacerile neprofitabile. In primul trimestru din 2009 afacerile noastre in Romania se sfarsesc si pentru moment nu avem alte planuri pe aceasta piata", a declarat pentru HotNews.ro, Mikko Poulakka, director financiar al grupului Elcoteq.

Elcoteq produce echipamente de telecomunicatii, de la cele destinate operatorilor pana la telefoane mobile. Fabrica de la Arad functioneaza din anul 2006, cand Elcoteq a cumparat-o de la firma americana „Andrew Corporation“, in urma unei tranzactii in valoare de 15,7 milioane euro.

Producatorul finlandez de componente pentru industria telecomunicatiilor, Elcoteq, a anuntat, joi, ca va inchide patru fabrici, intre care si cea de la Arad din Romania si ca va reduce personalul in cadrul mai multor fabrici la nivel global, fiind anticipat ca cele doua masuri vor duce la disponibilizarea a circa 5.000 de angajati. Elcoteq are in prezent aproximativ 21.000 de angajati.