G1, primul telefon care ruleaza pe sistemul de operare open-source Android al Google si care a fost disponibil pana acum doar in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, va fi vandut in urmatoarele saptamani de catre T-Mobile, divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom, in mai multe tari europene, informeaza Reuters. Telefonul va fi vandut incepand cu 30 ianuarie in Olanda, Cehia si Austria si din februarie in Germania si Polonia.

"Vom introduce G1 incepand cu 30 ianuarie in Olanda, Cehia si Austria", a declarat Hamid Akhavan, directorul executiv al T-Mobile.

Telefonul va fi disponibil in Germania pe 2 februarie si in Polonia mai tarziu in luna respectiva, a mai spus acesta.

T-Mobile vinde G1 la pretul de 179 dolari la pachet cu un abonament pe doi ani in Statele Unite ale Americii. Hamid Akhavan a refuzat sa precizeze numarul exact de terminale vandute de la momentul lansarii pe aceasta piata (octombrie 2008), precizand insa ca s-au vandut cateva sute de mii de astfel de telefoane si ca vanzarile au depasit asteptarile.

In Germania, telefonul se va vinde la pretul de 1 euro (1,33 dolari) impreuna cu un abonament pe doi ani de zile la T-Mobile.