Producatorul sud coreean de telefoane si dispozitive mobile LG Electronics a anuntat joi prima pierdere trimestriala neta din ultimele sapte trimestre, datorita rezultatelor negative inregistrate de diviziile de monitoare cu ecran plat si de telefoane mobile, informeaza Reuters. In perioada mentionata (octombrie-decembrie), LG a inregistrat o pierdere neta de 671,3 miliarde woni (489,7 milioane dolari), fata de un profit net de 621,3 miliarde woni in perioada similara a anului 2007 si un profit net de 24,9 miliarde woni in trimestrul trei din 2008.

Rezultatul trimestrial negativ este si peste media estimarilor facuta de analistii Reuters, care estimau pentru LG o pierdere trimestriala neta de 172,3 miliarde woni. LG nu are vesti mai bune nici pentru 2009, estimand ca vanzarile si profiturile companiei se vor reduce, din cauza scaderii cererii si a accentuarii competitiei, anunt care a trimis in jos cu 4% actiunile companiei.

LG, in prezent al treilea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, va trebui cel mai probabil sa vanda modele mai ieftine, scrie Reuters. LG, care a reusit sa depaseasca Sony Ericsson, in topul marilor producatori mondiali de telefoane mobile, a vandut 25,7 milioane de telefoane in perioada octombrie-decembrie, aducand numarul total al vanzarilor de telefoane mobile din 2008 la 100,7 milioane unitati.

Saptamana trecuta, Sony Ericsson a raportat o pierdere trimestriala inainte de taxe peste asteptari si a anuntat ca va reduce costurile, din cauza scaderii cererii din piata. De asemenea, Nokia este asteptata, in cursul zilei de joi, sa anunte rezultate financiare in scadere.