Nokia a lansat joi trei noi modele de telefoane, printre care Nokia 6700 classic, succesorul lui 6300, unul dintre cele mai bine vandute modele ale producatorului pentru mai multe trimestre la rand, informeaza Reuters. Telefonul, care dispune printre altele de o camera fota de 5 megapixeli si sistem de navigatie GPS cu aplicatia Nokia Maps, se va vinde din trimestrul doi la un pret de 235 euro (inainte de taxe si subventii), iar oficialii Nokia se asteapta sa fie unul dintre cele mai bine vandute modele din 2009.

"Noul model impartaseste acelasi ADN cu predecesorul sau si credem ca va fi unul dintre cele mai bine vandute modele ale noastre in 2009", a declarat Soren Petersen, vicepresedinte senior al Nokia.

Producatorul finlandez a mai prezentat modelele 6303 classic si 2700 classic, al caror preturi estimate (inainte de taxe si subventii) vor fi 135 euro si respectiv 65 euro.

Mai multe detalii aici.

Nokia a raportat saptamana trecuta o scadere a profitului trimestrial peste asteptari, si-a redus dividendele pentru prima data in ultimii sapte ani si a estimat o scadere cu 10% vanzarilor de telefoane mobile la nivel mondial in 2009.