Comisia Europeana a inchis procedura de sanctionare a Romaniei pentru deficientele sistemului 112

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 29 ianuarie 2009, 20:11 Economie | Telecom

Comisia Europeana a anuntat joi inchiderea procedurii de infringement declansata impotriva Romaniei ca urmare a lipsei localizarii apelantilor din retelele de telefonie mobila in cadrul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta. In afara de Romania, executivul european a luat aceeasi decizie si in cazul Bulgariei, Slovaciei, Luxemburgului si Ciprului, ca urmare a masurilor luate de aceste state pentru remedierea deficientelor.

"Romania si-a indeplinit obligatiile ce ii reveneau cu privire la punerea in aplicare a articolului 26 alin. 3 din Directiva 2002/22/C.E. a Parlamentului European si a Consiliului din 7 martie 2002 privind serviciul si drepturile utilizatorilor cu privire la retelele si serviciile electronice de comunicatii", a anuntat Ministerul Comunicatiilor (MCSI).

Pe 28 noiembrie 2007, CE a declansat, printr-o scrisoare de punere in intarziere, procedura de infringement impotriva Romaniei pentru lipsa localizarii apelantilor din retelele publice mobile de telefonie in cadrul sistemului national unic pentru apeluri de urgenta.

Pe 3 aprilie 2008, s-a emis avizul motivat din procedura deoarece s-a apreciat ca raspunsul partii romane nu prezenta argumentele de ordin tehnic care sa permita implementarea sistemului de localizare a apelurilor de urgenta.

Pe 18 septembrie 2008, CE a decis sa trimita Romania in fata Curtii Europene de Justitie dar a acordat Executivului un termen de trei luni pentru a se conforma inaintea procesului.

Pe 22 noiembrie SNUAU a devenit functional drept pentru care astazi CE a inchis procedura de infringement.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

287 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    infringement 112 (Vineri, 30 ianuarie 2009, 9:25)

    Locke [anonim]

    Sa inteleg ca stim sa comentam numai cind e de rau? Ca nu stim sa apreciem si cind se recunoaste la nivel european ca cineva de pe la noi si-a facut pina la urma treaba bine si la termen? Chiar murim numia dupa vesti rele si cancanuri si vedete ieftine?
    Stimati compatrioti, iata ca se mai face cite ceva bine si pe la noi. E timpul sa lasam deoparte circotelile si plingerile de mila si sa vedem mai mult (si) lucrurile bune care se intimpla printre noi. Si sa mai dam si Cezarului ce-i al lui.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version