Producatorul american de computere personale Dell are un grup de ingineri dezvoltatori care lucreaza de mai bine de un an la producerea unor telefoane mobile de tip smartphone, un anunt oficial urmand a fi facut luna viitoare, au declarat surse din piata catre Wall Street Journal, informeaza TeckWack. Informatia vine la cateva zile dupa ce Acer a anuntat ca luna viitoare va lansa primul sau astfel de telefon.

Apple si HP activeaza deja pe piata telefoanelor de tip smartphone (telefoane mobile cu multiple functionalitati precum browser, e-mail, navigare GPS etc.), Dell fiind singurul producator de PC-uri fara un astfel de terminal in portofoliu.

Potrivit Wall Street Journal, Dell pregateste telefoane care vor rula pe sistemele de operare Android de la Google si Windows Mobile a Microsoft.

Dell nu a confirmat inca aceste zvonuri, dar este putin probabil sa nu-si doreasca o parte din cota de piata a Apple, mai noteaza TeckWack.

La inceputul acestei luni, Dell a anuntat ca va renunta la 1.900 din cei 3.000 de angajati de la uzina din Limerick, Irlanda, si ca va muta o parte a productiei in Polonia. Dell a renuntat anul trecut la 8.000 de anagajati in incercarea de a recupera terenul pierdut in lupta cu rivalul HP.