Grupul Vodafone intentioneaza sa disponibilizeze sute de angajati pe piata din Marea Britanie pentru a reduce costurile si a proteja veniturile in conditiile actuale de scadere economica, operatorul avand de gand sa faca un anunt pe aceasta tema marti, au declarat pentru Bloomberg doua persoane apropiate procesului de restructurare, care au dorit sa-si pastreze anonimatul. In luna decembrie a anului trecut, Vodafone Irlanda a anuntat ca va disponibiliza 150 de angajati ca parte a unui proces de revizuire a operatiunilor companiei.

Directorul executiv al Vodafone, Vitorrio Colao, care a luat conducerea grupului in iulie anul trecut, preseaza managerii sa obtina profit din operatiunile actuale. La inceputul acestei luni, Colao a fost de acord ca Vodafone sa fuzioneze cu divizia de telefonie mobila a Hutchison Whampoa in Australia, pentru a crea o companie capabila sa concureze cu principalii doi operatori dominanti, Telstra si Optus, potrivit Reuters.

La inceputul acestei luni, Vitorrio Colao a anuntat ca Vodafone face progrese in planurile sale de a reduce costurile cu un miliard de lire sterline pana in martie 2011. Masurile vor avea "un impact asupra numarului de angajati", a spus acesta la acea vreme, nedorind sa mentioneze cate locuri de munca vor fi exact afectate. Reducerile vor include "rationalizarea retelei" si mai putine cheltuieli in segmente precum logistica si publicitate, a mai spus acesta.

Reprezentantii grupului Vodafone nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Contactati de HotNews.ro, oficialii Vodafone Romania au declarat ca "in momentul de fata nu avem in vedere masuri de restructurare in randul angajatilor nostri."

In Romania, Vodafone este al doilea mare operator in functie de numarul de utilizatori (nr. numar de SIM-uri active), cu peste 9,6 milioane utilizatori la sfarsitul lui decembrie 2008. In trimestrul incheiat la sfarsitul anului trecut, veniturile din servicii ale Vodafone in Romania au crescut cu doar 1% fata de o crestere de 18,8% in trimestrul similar din anul precedent. De asemenea, venitul mediu pe utilizator a fost 10,10 euro, fata de 11,08 euro in perioada similara a anului precedent. Oficialii Vodafone au motivat aceste rezultate prin competitia stransa, incetinirea cresterii economice si deciziile de reglementare de pe piata romaneasca.