Cel mai mare operator de telecomunicatii din Europa, Deutsche Telekom (DT), intentioneaza sa-si fuzioneze divizia de telefonie mobila T-Mobile din Germania cu divizia locala de telefonie fixa, au declarat pentru Financial Times Germania surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, citate de Telecompaper. In urma restructurarii, directorul executiv care va conduce operatiunile din Germania va fi responsabil de circa jumatate din veniturile actuale de 60 miliarde de euro ale grupului, devenind a doua cea mai puternica persoana in cadrul DT, dupa seful grupului, Rene Obermann.

Compania nu a dorit sa comenteze pe marginea acestor afirmatii inainte de anuntarea rezultatelor financiare care va avea loc pe 27 februarie. Principalul motiv al restructurarii operatiunilor nu este de a reduce locurile de munca ci de a crea o structura formala pentru cresterea convergentei dintre serviciile de telefonie fixa si mobila.

Planul de restructurare este in stransa legatura cu intentia de plecare din cadrul companiei a actualului director financiar Karl Gerhard Eick la sfarsitul acestei luni, a carui pozitie va fi luata de catre actualul sef al operatiunilor de telefonie fixa din Germania, Timotheus Hoettges.

Cat priveste cine va ocupa functia de director executiv al noii companii rezultate in urma fuziunii diviziilor de telefonie fixa si mobila din Germania, sunt vehiculate cateva nume printre care Christian Illek, actualul managaer al T-Com si Philipp Humm si Georg Poelzl, ambii manageri in cadrul T-Mobile.

In Romania, Deutsche Telekom controleaza companiiile Romtelecom, Cosmote si Germanos, dupa ce, anul trecut, a obtinut controlul asupra grupului elen OTE.