Grupul Deutsche Telekom (DT) isi va combina diviziile de telefonie fixa si mobila din Germania pentru a reduce costurile si a castiga cota de piata, cea mai mare companie de telefonie din Europa pregatindu-se de un an "greu", informeaza Bloomberg. Grupul a raportat o pierdere neta in trimestrul patru din 2008 de 730 milioane euro, asociata achizitiei unei participatii in OTE si reducerilor de personal si vrea "o disciplina stricta a costurilor" in acest an in conditiile in care incearca sa nu schimbe nivelul dividendelor platite si sa mai angajeze alti 3.500 de angajati.

Veniturile in trimestrul patru din 2008 au crescut pana la 16,1 miliarde euro de la 15,9 miliarde euro in perioada similara din 2007. Potrivit informatiilor grupului german, in 2008, DT a inregistrat un profit inainte de calcularea dobanzii, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 19,5 miliarde euro, peste estimarile initiale de 19,3 miliarde euro, iar pentru 2009 grupul asteapta un EBITDA similar. Anul trecut, DT a disponibilizat 17.200 de locuri de munca in Germania.

In Romania, Deutsche Telekom controleaza companiiile Romtelecom, Cosmote si Germanos, dupa ce, anul trecut, a obtinut controlul asupra grupului elen OTE.